Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2018 9:58:45

Absurdity nejen kolem H – Systemu

                                Absurdity nejen kolem H – Systemu

Stačí jedna aféra a okurková sezóna končí dříve, než začala. Ale dá se nazvat kauza H – System vůbec aférou?

    Jak si má občan správně vyložit prohlášení předsedy vlády Andreje Babiše k této otázce, když konstatuje „ je absurdní, že kauza H-System trvá už skoro 20 let“. Není jeho oprávněné rozhořčení minimálně nepřesné, neúplné a alibistické, málo vypovídající o skutečném stavu ústavních institucí, jednotlivých resortů, ekonomické prosperity země a společnosti vůbec?

     Ano, již samotná doba trvání tohoto sporu je absurditou. Na příkladu jiné kauzy – Diag Human, která se vleče již třetí desítku let je ale vidno, že se nejedná o ojedinělý případ. Proč také spěchat když ve hře je lukrativní částka přesahující 13,5 miliardy korun.

      Nesahá počátek všech absurdit v naší zemičce do doby volby prezidenta Havla, kdy musel být další kandidát Miroslav Sládek dočasně zavřen na Pankrác? Nejsou absurdity spojeny s rozkradením majetku státu pomocí kuponové privatizace, která dala „zelenou“ tunelům OKD, společnostem spadající pod dnešní Unipetrol, CS Fondy, Agrobanka a dalším, díky kterým se i Česká republika může pyšnit svými finančními oligarchy?

    Není absurdní, že zákon „loupež století“ -  církevní restituce byl v poslanecké sněmovně schválen jen díky hlasu poslance Pekárka, pravomocně odsouzeného za trestný čin korupce?

    Není absurdní, že o skutečném nelichotivém stavu ve školství se dozvídáme od člena ODS - Václava Klause ml.? Není zarážející, že v čele tohoto resortu se za doby samostatné republiky vystřídalo již 19 ministrů? Kauza práv v Plzni, kde s tituly podle tehdejší předsedkyně Akreditační komise Vladimíry Dvořákové kšeftovala mafie, se tak stala pomyslnou špičkou ledovce.

      Rakovina korupce bují nepřetržitě prakticky ve všech resortech. Nejčerstvějším příkladem je situace v nemocnici Na Bulovce, kde výsledky kontroly odhalily nákupy bez soutěže za stovky milionů korun a podezřelé zakázky.

      Není absurdní, jakým tempem doháníme „Západ“ ve výši minimální mzdy, kde patří Česku v rámci členských zemí Evropské 8. nejnižší místo? Zřejmě není. Stali jsme se kolonií Německa a celého tohoto uskupení. Roční výše dividend odtékající mimo republiku hovoří jasně! Pyšníme se průměrnou hrubou měsíční nominální mzdou, která úspěšně atakovala hranici 30 tisíc. Není ale i ta díky naší ekonomické podřízenosti v porovnání s Německem kde se hrubá měsíční mzda blíží po přepočtu magické hranici 100 tisíc Kč více než málo?

    Absurdit je mnoho. Včetně armády, kdy naši vojáci stojí v prvním šiku nejvěrnějších spojenců USA a NATO u hranic s Ruskem a koketujeme s navyšováním financí pro armádní resort k uspokojení byznysu vojenskoprůmyslového komplexu ochránců míru planety – ve prospěch Ameriky. Za toho stavu je více než absurdní, jak se spousta politiků a ústavních činitelů brání jakýmkoliv úvahám o vypsání referenda z EU, případně o našem dalším setrvání v NATO.

    Při hodnocení stavu dnešní společnosti se tak stále více dostávají do popředí otázky udržitelnosti a zachování kapitalistického společenského systému. Doufejme, že všechny další mezinárodní mocenské rozpory budou vždy vyřešeny pouze mírovou cestou!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama