Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2018 10:35:00

Připojuji se k návrhu o změně názvu

Připojuji se k návrhu o změně názvu

Komentář na facebookovém profilu k návrhu přejmenovat "mateřskou dovolenou".

Mám radost, že návrh na přejmenování mateřské dovolené podpořili mnozí kolegové, například Václav Klaus ml., Marek Benda, Jan Skopeček, Jakub Janda z ODS - Občanská demokratická strana. Chtěla jsem jej též podepsat, nicméně Aleš Juchelka chtěl, naprosto symbolicky, podporu pouze od mužů poslanců.
Hana Lipovská k tomu výstižně napsala: “Samozřejmě, že symbolická změna názvu sama o sobě nemá žádný smysl. Ale je to demonstrace uznání, že mateřství je role, zaměstnání nebo spíše služba ženy.
Je nenahraditelné, nezastupitelné, nezničitelné, nepřekroutitelné, nepřejmenovatelné, neukradnutelné...úplně stejně jako manželství, jako rodina, jako národ.”
Z mého pohledu je to navíc velmi důležité i kvůli změně paradigmatu smýšlení společnosti vůči rodinám. 🎯
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama