Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2018 10:01:00

O místo v Senátu bude usilovat podnikatel Josef Ťulpík

O místo v Senátu bude usilovat podnikatel Josef Ťulpík

Podzimních senátních voleb v šumperském obvodu číslo 65, který je tvořen bývalým okresem Jeseník a větší částí bývalého okresu Šumperk, se bude letos účastnit podnikatel dávající práci lidem na obou stranách Jeseníků Josef Ťulpík.

 Do voleb jde s heslem Senátorem na 100 procent a cílem pomoci lidem žijícím na Šumpersku a Jesenicku.

Josef Ťulpík chce v Senátu prosazovat témata důležitá pro život v horských oblastech Olomouckého kraje. Sám v Jeseníkách celý život žije a jeho firmy dávají práci asi šesti desítkám zaměstnanců. Na Jesenicku vybudoval úspěšnou společnost na výrobu zemědělské a komunální techniky WTC Písečná. Na Šumpersku žije a provozuje cukrárnu a pěstitelskou palírnu. Bydlí v Bludově, kde působí také jako místostarosta obce.

Do voleb jde Josef Ťulpík s podporou domovské ODS i dalších politických stran. „Cílem není získat místo pro některou stranu, ale nastartovat pomoc Šumpersku a Jesenicku, které ji velmi potřebují. Bojujeme se špatnou hospodářskou situací a odlivem mladých lidí. Je načase tomu začít účinně čelit," říká kandidát na senátora. Ten v minulosti kritizoval například zavádění elektronické evidence tržeb, které ještě více zkomplikovalo situaci drobným podnikatelům snažícím se uživit v regionu sebe a své rodiny, případně dát práci dalším lidem.

K tématům, s nimiž hodlá oslovovat občany, patří například podpora mladých lidí, pomoc seniorům, rozvoj nemocnic v Šumperku a Jeseníku a lepší dopravní spojení odlehlých částí Olomouckého kraje. Dále chce podporovat místní malé a střední podnikatele s důrazem na zpracování lokálních surovin. Za důležité považuje vzdělání včetně učňovského školství, které by učilo mladé lidi důležitým řemeslům. Jeho tématem je také vznik policejních okrsků s detailní znalostí místních podmínek coby účinná prevence před vandalismem a drobnou kriminalitou.

Josefu Ťulpíkovi bylo letos 60 let. Žije s partnerkou a má dvě dospělé děti, které se připravují na převzetí rodinných provozoven. Raduje se také ze dvou vnuků. Ve volném čase se věnuje sportu, četbě, myslivosti, kultuře a cestování.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama