Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2011 19:27:18

Proč Josef Dobeš nepřizná pravdu?

Proč Josef Dobeš nepřizná pravdu?

Musím se ohradit proti prohlášení ministra Dobeše, že Česká televize a MF Dnes pracují s neověřenými fakty a že žádný dokument „Pročištění RVP“ neexistuje.

Proto jsem se včera rozhodl tento materiál zveřejnit. Materiál je natolik kontroverzní, že k němu nemohu mlčet. Je zpracován Výborem pro ochranu rodičovských práv, jehož zástupci existenci výše uvedeného materiálu nepopírají. Jak jsem již napsal dříve, materiál je plný tmářských návrhů, které by české školství vrátily o pár desítek let či staletí nazpátek. Asi z tohoto důvodu se nyní ministr Josef Dobeš k výše uvedenému materiálu nehlásí.

Ministerstvo školství dále tvrdí, že „připravuje pouze revizi Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání (RVP ZV) především z pohledu zapracování standardů a odstranění chyb zjištěných kontrolou ze strany České školní inspekce“. Pokud by tomu tak bylo, ptám se, proč se 7. září tohoto roku konala schůzka k požadavkům Výboru na ochranu rodičovských práv a Hnutí pro život k údajně neexistujícímu materiálu, o kterém píši v úvodu? Josef Dobeš by se měl jasně vyjádřit k tomu, proč vychází vstříc požadavkům lidí z Výboru na ochranu rodičovských práv, kteří sepsali tmářský dokument, a odmítá diskusi s odborníky?

Vyzývám ministra Dobeše, aby přestal lhát a mlžit a veřejně celou věc řádně vysvětlil.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama