Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2018 13:30:39

Potřebujeme, aby spravedlnost platila pro všechny stejně

Potřebujeme, aby spravedlnost platila pro všechny stejně

Komentář na facebookovém profilu k podání trestního oznámení v kauze OKD na neznámého pachatele

Stát podal trestní oznámení v kauze OKD na neznámého pachatele. Kauza se bude znovu prošetřovat a prošetřovat a Bakala se bude smát ze zahraničí. Je to ten Zdeněk Bakala, který vlastní a platí Hospodářské noviny, časopis Respekt, web aktuálně.cz a DVTV, které neustále dělají štvavou kampaň proti SPD. Je to ten Bakala, který se odmítá dostavit ke sněmovní vyšetřovací komisi, kterou spoluiniciovalo SPD, jelikož trváme na vyšetření vytunelování OKD.

Kauza OKD je vrchol ledovce lumpáren, které se v této zemi odehrály v posledních letech. Právní systém je složitý a v případě velkých kauz, kde tuneláři kradou miliardy, neúčinný. Tohle je totiž země mocných a bohatých, kteří využívají systém k ještě většímu zbohatnutí. Není odvolatelnost politiků a neexistuje jejich důsledná majetková a trestní odpovědnost. Neexistuje omezený mandát soudců a neexistuje účinný postih za jejich špatnou práci.

Existuje složitý právní systém pro běžného člověka nesrozumitelný. Mocní nás mohou kdykoliv popotahovat s odkazem na porušení, nedodržení, nenahlášení a nevyplnění. Postihnout zloděje miliard stát neumí, ale zakazovat, co si může dítě koupit na svačinu ve škole, to stát umí a chce.

Naše hnutí SPD chce jako jediné zásadní změnu tohoto systému. Chceme odvolatelnost politiků a jejich vymahatelnou trestní a majetkovou odpovědnost. Chceme omezený mandát soudce a vyšší sankční odpovědnost za jeho práci. Tohle potřebujeme, jinak se budou Bakalové stále smát. Potřebujeme, aby spravedlnost platila pro všechny stejně. Na druhé straně by bylo dobré, aby se stát nepletl do svačin vašich dětí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama