Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2018 16:06:00

Ve dnech, jakým je 21. srpen, bychom měli dát najevo svoji národní hrdost

Ve dnech, jakým je 21. srpen, bychom měli dát najevo svoji národní hrdost

Občanští demokraté si připomenou památku vstupu vojsk Varšavské smlouvy do Československa u pomníku studentky Marie Charouskové na pražském Klárově.

 V souvislosti s tímto významným datem vyzývá předseda ODS Petr Fiala k tomu, aby se Češi nebáli dát najevo svoji národní hrdost například vyvěšením státní vlajky i při jiných příležitostech, než jsou sportovní utkání. ODS chce při tomto významném dni zdůraznit pravý smysl vlastenectví. Oslovit chce lidi prostřednictvím sociálních sítí a v sídle ODS budou k vyzvednutí české vlajky.

„Vlastenectví je pozitivní postoj, je to hodnota, kterou se nám už po několik let snaží ukrást různí blázni, poloblázni a extremisté. Ve vlastním zájmu jim vlastenectví nemůžeme přenechat. Nebojme se projevovat naši národní hrdost a vztah k vlasti i symbolicky. Před padesáti lety skuteční vlastenci demonstrovali s národními vlajkami, na ulicích, v oknech, na autech. Obnovme i tento projev vlastenectví. Vyvěšujeme národní vlajky, když hrajeme hokej nebo fotbal. Bylo by silným gestem vlastenectví, kdybychom je dokázali vyvěsit i na památku významných dějinných událostí. Jako vyjádření občanského postoje: že si pamatujeme své dějiny, že ctíme své hrdiny, že jsme hrdí na svou vlast, na svou státnost, na svoji svobodu. Výročí 21. srpna 1968 je k tomu dobrou příležitostí,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

Občanští demokraté si toto smutné výročí připomenou společně v úterý 21. srpna 2018 na pražském Klárově, kde 26. srpna 1968 byla smrtelně postřelena studentka Marie Charousková. Na Klárov přijdou členové a příznivci ODS od pražského Rudolfina, kde se setkají v 16:30.

Výzvu Petra Fialy můžete zhlédnout ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama