ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2018 19:56:00

Zabojujme za vinotékaře

Zabojujme za vinotékaře

Vinotékařům zákon hází opravdu velké klacky pod nohy

 Stovky let bylo víno umístěno v sudech a nikdo s tím neměl sebemenší problém. Najednou přišlo nařízení, že vinotékaři, pokud chtějí i nadále stáčet víno ze sudu, musí se stát oficiálně výrobci vína. V opačném případě mohou víno stáčet pouze z nádob s jednorázovým uzávěrem, které nazýváme bag-in-boxem.

Nesmysl! Většina vinoték se tak musela zbavit sudů a nahradit je nesmyslnými bag-in-boxy. Paradoxem je to, že teď přichází evropská směrnice, která chce regulovat plastový odpad.

Protože není úplně vyjasněná odpovědnost za likvidaci tohoto plastového odpadu, může se klidně stát, že náklady ponesou nejen výrobci plastu, ale prodejci zboží, kteří výrobky v plastu prodávají. Takže i vinotékaři.

Výsledek? Zatímco nedávná vinařská legislativa přinesla obrovskou ekologickou zátěž a velké komplikace pro poctivé vinaře, aktuálně evropská směrnice možná bude do budoucna znamenat další finanční zátěž! Upřímně doufám, že brzy nepřijde nařízení, na základě kterého by měl skončit v plastových obalech i burčák… I když na druhou stranu, legrace by byla, až by to bouchlo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama