Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2018 19:15:00

Svět ztrácí moudrého a zkušeného státníka

Svět ztrácí moudrého a zkušeného státníka

Komentář na facebookovém profilu k úmrti Kofi Annana

 Často je zdůrazňováno, že Kofi Annan byl vůbec první černošský Afričan, který vedl Organizaci spojených národů. Já osobně za daleko podstatnější, než jeho původ, pokládám otázky, kterým se v čele OSN věnoval s obrovskou pílí a energií - od epidemie AIDS v rozvojových zemích, přes snahu přispět k řešení vleklých konfliktů na Blízkém Východě, zejména v Sýrii, až třeba po intenzivní zájem o problematiku potlačování ženských práv v muslimských zemích.

Samá těžká, komplikovaná témata, jež nebylo možné vyřešit během jeho funkčního období. Svět v něm ztrácí moudrého a zkušeného státníka schopného hledat kompromis a přitom neslevovat ze svých zásad.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama