Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2018 18:12:31

Je hysterie kolem připomenutí naší okupace 5 armádami VS v roce 1968 na místě?

Je hysterie kolem připomenutí naší okupace 5 armádami VS v roce 1968 na místě?

Jsem velmi rozladěný a smutný z našeho pokrytectví, z našeho myšlení „ode zdi ke zdi“, z naší neschopnosti objektivního posuzování věcí, z davové psychózy zneužívané našimi politiky, kteří nejsou schopni uchopit témata, která nás SKUTEČNĚ trápí.

Pokud jsme nyní jaksi vedeni, mediálně masivně masírováni k tomu, abychom byli bratři s těmi, kteří nás zradili v roce 1938 a na stříbrném podnose nás věnovali národu, s nímž máme být také bratři - tedy s národem jehož příslušníci zavraždili v ČR cca 350 000 mužů, žen, dětí a starců, pokud je tu až fanatická snaha  k hledání cest ke smíření s Landsmanšaftem – dobrá, nová doba vyžaduje jiné myšlení a pragmatické postoje.

POTOM JE ALE ZCELA PŘIROZENÉ se ptát, kde se bere ta nenávist, rusofobie, proč stejné, pozitivní úsilí nevyvíjíme i k těm, kteří jen na území naší země položili desítky tisíc svých životů jen proto, aby magorovi s knírkem a jeho nadřazenému vyvolenému národu zabránili v našem totálním vyhlazení - a pokud by Ruská armáda zastavila svou bojovou činnost na svých předválečných hranicích, nikdo by nemohl říct ani ň….ale nebylo tu jen Československo, byla ti celá řada národů, kteří čekali na to, až se objeví vojáci bojující a umírající s ruštinou na rtech. Ano, v roce 1968 udělali hroznou věc, a myslím, že si to oni sami uvědomují více než my. Ale pokud odpouštíme těm, co nás masově vyhlazovali, proč nejsme schopni odpustit těm, kteří způsobili smrt několika stovek našich občanů. Rusové tu zůstali 22 let, pravda. Kdyby Rusové prohráli válku, byla by tu i nyní III. Říše a buď bychom nebyli vůbec na světě, nebo bychom žili kdesi na Sibiři jako germánští otroci.

Mnichovská zrada – 1938 – uplynulo 80 let a my jsme velcí kámoši jak s Brity, tak s Francouzi, Itálií a Německem – takto signatáři/popravčí naší první republiky – jak v rámci EU i v NATO

Okupace Československa Němci – 1939 – uplynulo 79 let, a s Německem máme vcelku přátelské, standardní partnerské vztahy

Okupace ČSSR Rusy – 1968 – uplynulo 50 let a k Rusku se chováme jako by to byla země, která nás chce vyhladit, jako bychom zapoměli na vše ostatní.

Jsem velmi rozladěný a smutný z našeho pokrytectví, z našeho myšlení „ode zdi ke zdi“, z naší neschopnosti objektivního posuzování věcí, z davové psychózy zneužívané našimi politiky, kteří nejsou schopni uchopit témata, která naši společnost společnost skutečně trápí. Politici kteří si hrají na svědomí národa a mají představu, že jsou doslova pupkem světa toho vlastně jen využívají k vlastnímu zviditelnění …….a pravda je taková, že necelých  tisíc kilometrů od našich hranic už o nich, o nás nikdo ve světě dohromady nic neví – na rozdíl od Masaryka, Dubčeka, Havla….  

Podle mého názoru opět celá naše společnost řeší náhradní věci, místo toho, abychom se zabývali tím, co nás v příštích letech a desetiletích čeká – a hysterie kolem roku 1968 to opravdu není.

Jen pro ilustraci – dnes jsem zaznamenal konstatování většiny našich Vysokých škol, že zpětné zkoumání diplomových prací nemá smysl. NEMÁ SMYSL?! Vážení spoluobčané víte co je nám vlastně sdělováno? Že zkontrolovat, kdo z absolventů podváděl - a tedy nevyhověl tomu základnímu etickému požadavku na vysokoškolsky vzdělaného člověka - nemá smysl!

Tahle země nemá zájem na pravdě, žije a chce dále pohodlně žít na lžích a podvodech?! - jak dlouho s tím ještě vydržíme přežívat?

Všech, co zbytečně zahynuli při okupaci v roce 1968 je mi líto a bezpochyb jim patří naše vzpomínka a úcta, stejně tak, jako například našim padlým v Afgánistánu.

Ale proboha, nežijme často až uměle a úmyslně vyvolávanou nenávistí a měřme, když už to musí být, všem stejným metrem. Jinak jsme se z ničeho nepoučili, veškeré ztráty a utrpení našich předků bylo zbytečné a dříve či později to s takovým postojem opět trpce poznáme.    

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama