Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2018 21:13:46

Poučením z minulosti musí být naše ukotvení ve společenství demokratických států

Poučením z minulosti musí být naše ukotvení ve společenství demokratických států

Občanští demokraté se dnes sešli na Klárově, aby si připomněli smutné 50. výročí sovětské okupace Československa v roce 1968.

Při této příležitosti uctili památku jedné z obětí okupačních vojsk, studentky Marie Charouskové. Předseda ODS Petr Fiala zdůraznil, že poučením z minulosti musí být jasné ukotvení České republiky v NATO a EU.

„Je na místě poděkovat všem občanům, občanským sdružením ale např. i médiím, která si dnes jakoukoli formou připomenula 50. výročí vojenské okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy v čele se Sovětským svazem. Je zarážející, že i padesát let po tomto tragickém aktu existují lidé, bez ohledu na to, zda zastávají nějakou politickou funkci, či nikoli, kteří okupaci zlehčují, omlouvají, nebo pouze mlčí,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„Jen demokratické státy se svým právním řádem, veřejným rozhodováním a garantovanými svobodami jsou zárukou bezpečnosti a suverenity pro jiné demokratické státy. Pro Českou republiku z toho vyplývá jasný a prioritní národní zájem. Být součástí společenství demokratických států, podílet se na kolektivní bezpečnosti Severoatlantické aliance a spolupráci v rámci Evropské unie. Nic jiného není a nemůže být poučením z našich traumatických okamžiků 20. století. Nic jiného není bezpečné, poctivé a vlastenecké,“ dodává Fiala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama