ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2018 19:41:00

Říkám ano, ale...

Říkám ano, ale...

Je dobře, že se vláda konečně probrala a snaží se alespoň částečně zatáhnout za záchranou brzdu v otázce astronomických cen bydlení.

 Pomoc sociálně slabším občanům s bydlením je na místě, ale bohužel je to dle mého názoru málo. Vláda jednoznačně kromě vlastní výstavby musí co nejdříve pohnout s odstraněním zbytečných regulací a byrokracie na poli stavebnictví. Není možné, abychom nadále patřili mezi země s nejdéle trvajícím stavebním řízením.

Již dávno měla být zrušena například také daň z nabytí nemovitostí, jak jsem to již opakovaně navrhoval. Tato daň státu nic nepřináší a pořízení vlastního bydlení například mladým rodinám opět pouze ztěžuje.

Je třeba si uvědomit, že klíč k rozhýbání trhu s nemovitostmi má v rukou pouze vláda, která musí liberalizovat trh a jít nové výstavbě naproti. Jinak může stavět tísíce státních bytů, ale tržní ceny dolů ani tak nepůjdou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama