Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2018 22:05:00

Vláda jen slibuje, chybí jí vize. Prosazujeme zákony, které pomůžou občanům

Vláda jen slibuje, chybí jí vize. Prosazujeme zákony, které pomůžou občanům

Vláda není podle občanských demokratů schopna předkládat jakékoliv zásadní návrhy zákonů. Hnutí ANO i přesto představuje stále nové a nové sliby.

První místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija přirovnala situaci k Baronu Prášilovi a zároveň představila návrhy zákonů, které vychází z programu ODS a které budou občanskodemokratičtí poslanci prosazovat.

První místopředsedkyni ODS Alexandru Udženija zaráží především neschopnost vlády předkládat zásadní návrhy: „Máme za sebou 10 měsíců od voleb a před sebou první parlamentní schůzi po prázdninové přestávce a musíme konstatovat, že levicová vláda podporovaná komunisty se chová jako obyčejný údržbář – nic podstatného nepředkládá a ani neslyšíme, že by se něco podstatného chystalo. Místo toho, aby vláda představila zásadní návrhy, které by řešily cokoli podstatného v daních, odvodech, byrokracii, které by pomohly živnostníkům, které by navrhly cokoliv důležitého v oblasti důchodové reformy nebo v oblasti zdravotnictví, tak hnutí ANO včera rozběhlo další kampaň s názvem ‚Od slibů ke slibům‘. Začíná to mít rozměry Barona Prášila, když po 5 letech správy resortů financí, dopravy a místního rozvoje hnutí ANO vytyčilo jako své priority dopravu – neboť prý byla zanedbávána – a výstavbu bytů – protože prý byla zanedbávána. 5 let řídili dopravu, místní rozvoj a finance – a nyní přišli na to, že problémem je doprava a výstavba bytů.“

„Naopak my budeme v září prosazovat a představovat zákony, které prokazatelně pomůžou podnikatelům a občanům České republiky. Ve třetím čtení jsou naše návrhy na zvýšení výdajových paušálů pro živnostníky. V prvním čtení budou dva zákony, kterými rušíme stovky vyhaslých zákonů a předpisů – slíbili jsme prosekat právní džungli a to plníme. Během následujících týdnů přijdeme s návrhy, které jsme slíbili na programové konferenci ke komunálním volbám – zvýšení pravomocí obcím při omezování sociálních dávek a zavedení zákonného práva občanů komunikovat se státem a jeho úřady elektronicky,“ dodává Udženija.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama