ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2018 12:51:00

Zaměstnávání podle sexuální orientace?

Zaměstnávání podle sexuální orientace?

Tak to už je opravdu silné kafe. Jak jsem psal již dříve, jsem příznivcem tradičního modelu rodiny, který je pro mne jediný přirozený.

Neřeším ale, co kdo dělá doma a s kým a jak tráví svůj volný čas, pokud tím neubližuje nikomu z okolí. Je to jen a jen jeho věc.

Připadá mi proto naprosto absurdní jakési přehnané řešení sexuality, a to zvláště v rámci pracovní roviny. Dočkáme se snad doby, kdy budou upřednostňovány některé konkrétní menšiny v rámci uplatnění na trhu práce? Dnes to mohou být homosexuálové, zítra například transsexuálové.

Vždyť je to naprostý nesmysl – zaměstnance si každý šéf firmy musí vybírat podle jeho kvalifikace, zájmu o práci, schopností a zkušeností, rozhodně ne podle toho, s kým sdílí ložnici! Není přece možné, aby se někdo při pohovoru ptal uchazeče o práci na sexuální orientaci!

Opravdu se nechci dočkat doby, kdy budeme mít nařízeny kvóty, na jejichž základě bude muset v každé firmě pracovat určité procento homosexuálů, kteří navíc tento fakt budou muset hlásit už u přijímacího pohovoru – případně homosexualitu předstírat, aby měli větší šanci, že danou pozici získají. Opravdu mám pocit, že podobné snahy jsou stupidní, směšné a trapné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama