Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2018 20:56:00

Každému se může stát, že se objeví závistivý blbec, který pošle anonymní udání

Každému se může stát, že se objeví závistivý blbec, který pošle anonymní udání

Projev prezidenta republiky při vyhlášení výsledků soutěže Nejlepší starosta

 Dámy a pánové,

potěším Vás pouze jednou větou, blahopřeji Františku Luklovi k narození syna.

Všechno ostatní bude horší. Očekávali jste ode mě, že budu blahopřát úspěšným starostům. Mýlíte se. Chtěl bych jim vyslovit hlubokou soustrast na základě více než pětadvaceti let zkušenosti v politice. Chtěl bych jim říci, že každému z nich se může stát, že, ať už na začátku nebo v průběhu jeho politické dráhy, se objeví závistivý blbec, který na něj pošle anonymní udání, a v tomto udání se policie bude dlouho bahnit, aniž by dospěla k jakémukoli závěru, nehledě na to, že jsem si nedávno přečetl, že v osmdesáti procentech případů byli komunální politici osvobozeni soudy od tvrzení státních zástupců a policie.

Ale nezapomeňte, že než k tomu došlo, tak tito lidé prošli peklem, prošli martyriem, prošli pomluvami a samozřejmě i špínou, kterou vytváří česká média. Neznám větší hnojomet, než jsou česká média, a z toho vyplývá, že než byli tito lidé osvobozeni, užili si svoje. A přesto vydrželi, a já bych jim chtěl za to poděkovat.

Přátelé, chtěl bych oslovit naše starosty slovy Bible, vy jste sůl země a bude-li sůl zmařena, kdo ji nahradí. Prezidenti, premiéři, ba i ministři pokrývají pouze určitou výseč české politiky, ale těch šest a půl tisíce obcí musí být spravováno lidmi, kteří mají lásku ke své zemi, ke svému městu nebo ke své vesnici. A lásky kdybych neměl, nic nejsem.

Děkuji vám, že jste.

Miloš Zeman
prezident republiky

Pražský hrad, 7. září 2018

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama