Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2018 8:37:00

Osobní rozhovory s lidmi jsou prioritní součástí naší práce

Osobní rozhovory s lidmi jsou prioritní součástí naší práce

Čtyři tisíce lidí včera zavítaly do Valdštejnské zahrady na tradiční setkání senátorek a senátorů s občany

 V průběhu sobotního odpoledne se bezmála čtyři tisíce lidí zúčastnily tradičního setkání s občany v Senátu. Na něm mohou každoročně za doprovodu přizvaných interpretů příchozí potkat své senátory a hovořit s nimi o různých tématech. Odpoledne zpestřila Městská hudba F. Kmocha Kolín, Jaroslav Uhlíř s kapelou a také populární kapela UDG.

Letošního setkání ve Valdštejnské zahradě se zúčastnily dvě desítky senátorek a senátorů z celé České republiky, s občany diskutovali zástupci Prahy, Středočeského, Zlínského, Ústeckého, Karlovarského, Jihočeského, Jihomoravského, Královéhradeckého kraje a Kraje Vysočina. Předseda Senátu Milan Štěch hovořil v úvodu zejména o významu Senátu jako ústavní pojistky a vyzval občany, aby v říjnových volbách přišli k volbám a volili do komunálních zastupitelstev i do Senátu ty, kterým věří, že budou nejlépe pracovat pro občany.

„Senát si za 22 let vydobyl významné postavení. Je pojistkou demokracie v naší zemi a většinový volební systém zaručuje, že složení horní komory Parlamentu ČR nepodléhá tolik sezónním nebo i populistickým vlivům určitých uskupení, která mohou napadat náš ústavní pořádek a demokratické směřování. Vždy zdůrazňuji, že hlavním posláním práce senátorek a senátorů je obhajoba zájmů občanů ze všech regionů naší země,“ uvedl Milan Štěch, který v průběhu odpoledne hovořil s příchozími zejména o problémech v sociální oblasti, o zahraniční politice nebo místních potížích jednotlivých regionů.

„Jsou to často problémy, o kterých víme, ale osobní rozhovory s lidmi jsou absolutně prioritní součástí naší práce. Část podnětů, které vzešly z dnešního setkání, budeme řešit. Jsem však velmi rád, že velkou část lidí tvořili ti, kteří přišli s pozitivními a motivačními slovy,“ uzavřel předseda Senátu Štěch.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama