TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2018 14:32:00

TOP 09 podporuje do Senátu Ivana Gabala

TOP 09 podporuje do Senátu Ivana Gabala

TOP 09 podporuje ve volbách do Senátu ve volebním obvodu č. 26 (Praha 2 a Praha 3) sociologa, bývalého poslance a jednoho ze zakladatelů Občanského fóra Ivana Gabala.

„Ivan Gabal je člověk, kterého s TOP 09 pojí řada společných hodnot. Jako jeden ze zakladatelů Občanského fóra se vždy zasazoval o svobodu slova a v Senátu chce prosazovat prozápadní směřování naší země s pevným zakotvením v Evropské unii a NATO. Proto jsme se jej rozhodli v TOP 09 podpořit. Je dalším z kandidátů, na jejichž podpoře se shodlo více demokratických stran, což nás velmi těší. Volby do Senátu budou klíčové, je nezbytné se spojovat a nehrát každý na svém písečku, aby Senát neovládli populisté,“ říká první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Mezi priority programu Ivana Gabala patří prozápadní směřování zahraniční politiky, rozvoj Prahy s důrazem na ochranu životního prostředí a zvládnutí dopadů klimatické změny.

„Podpora TOP 09 je pro mne důležitá, protože mne její poslanci znají z práce v poslanecké sněmovně, jakkoli jsme stáli na různých stranách koalice a opozice. Karel Schwarzenberg býval můj šéf v týmu prezidenta Havla. Dnes spolupracujeme na poslaneckém návrhu zavedení korespondenční volby ze zahraničí, a zejména máme společný pohled na postavení ČR v EU a NATO, obdobně také vidíme i vývoj hlavního města Prahy. Proto mne perspektiva další spolupráce těší a zajímá. Děkuji za ni,“ uvedl kandidát do Senátu Ivan Gabal.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama