Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2018 21:44:52

Kdo podkopává právní stát.

Kdo podkopává právní stát.

Loupež století v podobě zákona o „církevních restitucích“ začíná opět hýbat politickou scénou.

 

      Ve hře je zdanění peněžitých náhrad církvím za majetek, na základě předlohy komunistů,  kterou v minulých dnech podpořil ústavně –právní výbor poslanecké sněmovny.

     Pro vůdce  KDU – ČSL, když se nepíská podle jejich not je viník většinou zcela jasný. V  případě  zdanění církevních restitucí  komunisté podle  Bělobrádka  dokonce  podkopávají právní stát!  Nedošlo ale k  podkopání právního státu  již v době  samotného schvalování zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi a o změně některých zákonů (zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi)?

  Není alibistické od předsedy KDU – ČSL  poukazovat, že v době  nastavování parametrů pro církevní restituce nabyla strana ve Sněmovně ?

  Nebyla ve skutečnosti  touha po majetku  silnější než způsob jakým byl zákon schválen? A to nejen  s  přispěním hlasů později pravomocně odsouzeného poslance Pekárka za korupci, ale i poslanců čelícím policejnímu vyšetřování ?

    Připomeňme si, že ani tehdejší premiér vlády Petr Nečas s podpisem uvedeného zákona neotálel a pro jistotu  raději nečekal ani na výrok ústavního soudu. Na otázku, zda bylo datum schválení uvedeného zákona – 8. listopadu, které je spojeno s výročím české porážky na bílé hoře náhodné, ať si laskavý čtenář odpoví  sám.

  Pavel Bělobrádek, který ještě nedávno  občanům „sliboval“ v blízké době odchod z vrcholné politiky  bude možná brzy „kázat“ z půdy  Senátu. Ten je podle něj nyní  třeba posílit proti narůstající  moci komunistů.

   Možná si zde  najde také  trochu času zapřemýšlet nad některými otázkami a svými výroky. Například, proč naprostá většina občanů „církevní restituce  i po mnohých letech po schválení bere jako skutečnou loupež století. Případně, jak skutečně pomoci ve svízelné životní situaci například matkám samoživitelkám, kterým doporučoval najít si jiného chlapa.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama