Ing. Monika Štayrová

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2018 14:36:25

Od slibů k činům

Od slibů k činům

Najděte si prosím 3 minuty pro Hradec Králové. Víc vám tenhle text nezabere. 100%. Na našem krásném městě mi moc záleží, a proto kandiduji za Hnutí ANO na primátorku v podzimních komunálních volbách.

Dneska bych vám ráda představila naše priority. Je načase přejít od slibů k činům.

VELKÉ NÁMĚSTÍ opravíme. Jednoznačně. Definitivně. To Vám garantuji. Lidem dosud chyběla o tomto tématu veřejná diskuze. Je nutné veřejnost vyslechnout, a potom teprve jednat. Pro nás dokonce existuje možnost, že bychom o budoucí podobě Velkého náměstí vyhlásili referendum. Především je ale nutné jednat rychle. Vždyť se to už řeší více jak 10 let a skutek pořád utek. Finance ve výši 190 milionů korun nejsou tím hlavním problémem. Takže náš plán zní: ještě než začneme bagrovat, pojďme mluvit s lidmi. A pak stavějme rychle. Hlavně, ať už zoufalí občané nemusejí sázet květiny do děr v silnici.

BENEŠOVA TŘÍDA je dlouho odkládaným problémem. Je potřeba ji začít řešit okamžitě nebo nám spadne na hlavu. Jen její střed září novotou. Chceme získat dotace na další rekonstrukci, protože nelze jen sledovat, jak odsud mizí obchody a lidé mají zacházku kvůli zahrazení nebezpečných míst. Hnutí ANO v minulosti navrhlo opatření tvorby rezervy na rekonstrukci Benešovy třídy. Jak myslíte, že to s rezervou dopadlo. Není už žádná.

DOPRAVA v Hradci trápí každého z nás. Centrum je ucpané tak, že je lepší chodit pěšky. Odvedení tranzitní dopravy z centra a zvýšení parkovací kapacity je klíč k tomu, aby se nám všem volněji dýchalo. Máme přesný plán a víme, jak na to.

BYDLENÍ. Mladí lidé v Hradci těžko shánějí svůj první byt. Pokusíme se jim pomoci při výstavbě startovacích bytů. Jedna věc je sociální bydlení, kdy ještě letos vláda uvede do života vládní program Výstavba. Na městské byty, tedy například pro učitele, zubaře, lékaře, které města nutně potřebují, bude reálné získat zvýhodněný úvěr. Na sociální byty pak dotaci stoprocentní. Pokud program projde vládou bude možné na 20 sociálních bytů z celkem sta bytů v bytovém domě získat 20 x 1,2 miliónu korun, na ostatní byty zvýhodněný úvěr. A druhá věc jsou jakési „startovací byty“ pro mladé rodiny. I do toho chceme investovat.

DAŇ Z NEMOVITOSTI – víte, že ji v Hradci máme jednu z nejvyšších v celé zemi? A my ji chceme určitě snížit.

MHD PRO STUDENTY A DŮCHODCE ZADARMO. Jak vysoké budou daně (mimo té z nemovitosti) neovlivníme, kolik si vyděláte a jaký máte důchod, taky ne. Ale kolik budou děti, studenti a důchodci platit za MHD, to ovlivnit můžeme. Jsme přesvědčeni, že městský rozpočet to unese, důchodci a studenti ušetří a lidé budou víc jezdit MHD. Město tak bude o fous zelenější.

TOHLE VŠECHNO VÁM GARANTUJEME!

O dopravě, školství, životním prostředí, sportu a dalších věcech se s Vámi budeme tady bavit podrobně. Takže nás sledujte. Naše priority ale už nyní znáte. Napište mi, co si o nich myslíte a jaké jsou ty vaše.

Ing. Monika Štayrová,
předsedkyně zastupitelského klubu ANO Hradec Králové

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama