ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2018 17:17:00

Odbory a ČSSD populisticky těží ze svých líbivých návrhů

Odbory a ČSSD populisticky těží ze svých líbivých návrhů

Více peněz za méně práce. To je požadavek odborů a vlastně i vládní sociální demokracie. Nemravný požadavek, který se neohlíží na to, kdo jeho naplnění zaplatí.

 Odbory ani ČSSD nejsou těmi, kdo by v naší zemi vytvářel jakékoliv hodnoty nebo kdo by měl podíl na růstu ekonomiky. Populisticky těží ze svých líbivých návrhů, kterým bohužel zaměstnanci samozřejmě tleskají a mnozí z nich dobrovolně platí příspěvky na své odborářské bosse, kteří si žijí nad poměry.

Realita je ale taková, že zkrácení pracovní doby a více dovolených samozřejmě znamenají menší produktivitu a menší výnos zaměstnavatelů. Ti, o které se odboráři opírají, tak nakonec budou do jisté míry ožebračeni, protože nemůže následovat nic jiného než propouštění, ještě větší automatizace výroby a snižování jiných bonusů, pokud nebude možné snižovat mzdy.

Chápu, že se odboráři snaží vytěžit maximum ze stávající nicotné nezaměstnanosti. Měli by si ale uvědomit, že mohou přijít horší časy, které dopadnou nakonec na všechny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama