JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2018 12:58:00

Omezení obrany znamená kriminalizaci obyčejného člověka

Omezení obrany znamená kriminalizaci obyčejného člověka

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 19. září 2018 k trestnímu zákoníku

 Děkuji za slovo, pane předsedající.

Já jsem se původně nechtěl do diskuse vůbec zapojovat. Ale ze strany Pirátů neustálé napadání advokátů jako stavu a dělání z nich něco, co je závadné, co podvádí primárně, co nám všechno kazí, co vytváří trestnou činnost - já to musím, kolegové, zásadně odmítnout! To přece nemůžete vůbec myslet vážně! Víte, jak začínají všechny totality? Všechny totality začínají tím, že se začnou napadat advokáti. Advokáti jsou velmi nepohodlní, protože se zastávají těch, které totality chtějí utlumit. Takže začnete advokáty, pak to jde na státní zástupce a pak na soudce.

Kolegové z pirátské strany, prostřednictvím pana předsedajícího, prosím, přestaňte hanit advokáty! Pozice osob stíhaných v trestním řízení je daleko složitější než pozice orgánů činných v trestním řízení. Oni nemají prostředky na to, aby si opatřovali důkazy, aby si opatřovali odposlechy, aby dělali domovní prohlídky. (Hovoří hlasitě, důrazně.) Žádnou takovou možnost nemají v drtivé většině případů. A jediná jejich možnost je procesní obrana. A jakékoli snížení možnosti procesní obrany znamená, že kriminalizujeme obyčejného člověka.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama