Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2018 19:42:00

Tvrdý boj o Prahu zahájen

Tvrdý boj o Prahu zahájen

V úterním denním tisku byly uvedeny dva rozhovory s lídry dvou volebních stran, které usilují o velmi dobrý volební výsledek ve volbách na pražskou radnici.

 Tím jedním lídrem je bývalý primátor za ODS Svoboda a tím druhým lídrem je hlavní představitel hnutí Praha sobě Čižinský.

Oba dva vyjadřují zajímavé názory na investiční politiku hlavního města a zejména B. Svoboda, jehož strana má velkou šanci za tři týdny v boji o pražskou radnici zvítězit. Projevuje velké nepochopení například pro otázku výstavby bytů. Prý se mají odstranit povolovací zádrhele u výstavby čtyřiceti tisíc bytů, které chtějí v Praze developeři postavit a problém je vyřešen. Pan doktor Svoboda vůbec nechápe, že určitá část veřejnosti po vyhlášení nových pravidel k čerpání hypoték prostě již na hypotéční financování nikdy nedosáhne. A významná část by na ně nedosáhla již nyní.

I v Praze tedy bude velký počet lidí, kteří budou chtít levné nájemní byty a nebudou mít na to, aby si pořizovali vlastnické bydlení. Starosta Prahy 7 Čižinský je ve svých vyjádřeních poněkud pružnější. Ale prakticky vylučuje i povolební spolupráci s ODS a jako hlavní partnery vidí po volbách Piráty a volební stranu Spojme síly pro Prahu! (TOP 09, Starostové a další pravostředové subjekty).

Celkově až na samotného Čižinského by se jednalo o politické subjekty a persony, které s komunální politikou mají spíše okrajové zkušenosti. To plně platí pro Piráty, ale také pro řadu lidí z hnutí Praha sobě a zcela jasně pro oba lídry hnutí Spojme síly pro Prahu! - Pospíšila a Marvanovou. Ti nevědí o komunální politice vůbec nic. A učit se to, jim bude trvat rok, možná i delší čas.

Pokud výkon pražské městské rady byl v těch posledních čtyřech letech především (ale nejen) zásluhou primátorky z hnutí ANO Krnáčové špatný, může mít nová městská rada ještě horší výsledky, pokud nevsadí na kompetentnost, ale na krasořečnění. Pravdu má Svoboda když říká, že efektivní rada, v níž funguje spolupráce, může být založena na kooperaci maximálně tří politických subjektů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama