Lubomír Španěl

  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2018 15:05:00

EET považuji za buzeraci

EET považuji za buzeraci

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 20. září 2018 k návrhu zákona, kterým se mění zákon o evidenci tržeb, a zákon o dani z přidané hodnoty.

Děkuji, pane předsedající, za slovo. Dámy a pánové, já jsem také pozorně sledoval vystoupení pana Munzara a jelikož jsem skutečně podnikal od roku 1991 jako drobný podnikatelů, neměl jsem deset provozoven, já deset provozoven považuji již za docela dobré podnikání a spíše většího podnikatele, tak se přikláním k tomu, a myslím, že i SPD, že daleko snazší než zavést elektronickou evidenci tržeb, která opravdu ničí ty nejmenší a postihuje ty nejmenší, by bylo zavést jednoduché paušální, to už také není moc dobré slovo, spíše smluvní daně a opravdu jenom pro ty nejmenší, aby drobné provozovny na vesnicích mohly fungovat bez zbytečné byrokratické zátěže. Myslím, že i tímto jednoduchým postupem by se státní rozpočet naplnil úplně stejně jako zavedením elektronické evidence tržeb. Otázkou je, co by pak dělal celý ten byrokratický aparát, který se EET musí zabývat a živit. Já jsem se ve slovech pana Munzara doslova našel a považuji EET opravdu za buzeraci. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama