Ing. Bc. Martin Hyský

  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2018 22:08:00

Ochranáři zachránili puštíka obecného

Ochranáři zachránili puštíka obecného

Krok možná malý pro člověka, ale obrovský pro záchranu volně žijících živočichů mohl díky aktivitě záchranné Stanice Pavlov udělat krajský radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Martin Hyský.

„Nestává se mi denně, že by mi bylo umožněno vypustit do volné přírody puštíka obecného. Tato sovička z čeledi puštíkovitých se dostala do Stanice v květnu 2018 z Rozkoše u Humpolce. Ochranáři se o ní v Pavlově starali čtyři měsíce,“ prozradil Martin Hyský.

Zesláblé apatické mládě ve věku cca 14 dní našli ležet opuštěné u lesní cesty. Puštík obecný byl ve Stanici necelé čtyři měsíce ze začátku ručně dokrmován a následně přemístěn do rehabilitační voliéry, kde se naučil lovit kořist. „Jsem velice rád, že mohu navrátit do volné přírody zotavenu samičku puštíka obecného a podpořit rozšíření početních stavů sovitých na území Kraje Vysočina,“ uvedl Martin Hyský s tím, že Kraj Vysočina fungování záchranné stanice v Pavlově podporuje částkou 1,3 miliónu korun.

Vypuštění puštíka a seznámení se s chodem záchranné Stanicie Pavlov, o.p.s. v Pavlově u Ledče nad Sázavou bylo součástí návštěvy krajské komise pro životní prostředí. V doprovodu ředitele Stanice Zbyška Karafiáta si její členové prohlédli upravené a rekonstruované objekty, nově otevřené ekologické centrum a dozvěděli se, jaké hlavní poslání Stanice má. Hlavním posláním je přijímat a starat se o zvířata, která jsou hendikepovaná, nemocná, zraněná, opuštěná a potřebují pomoc. Další činností Stanice je environmentální vzdělávání, výchova a osvěta. Zapojuje se do záchranných i mezinárodních programů určených pro druhy naší přírody, kterým hrozí vyhubení, a to např. odchov mláďat vydry říční ze Stanice Pavlov do volné přírody v Holandsku, záchranný program genofondu norka evropského a záchranný program puštíka bělavého.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama