Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2018 13:54:41

Zastupitelé řešili možnosti MHD ve Valašském Meziříčí v následujících letech

Zastupitelé řešili možnosti MHD ve Valašském Meziříčí v následujících letech

Zastupitelé města na svém mimořádném jednání v srpnu roku 2018 řešili zásadní otázku, a to zajištění provozu městské hromadné dopravy (MHD) v následujících letech.

„Ve Valašském Meziříčí chceme mít moderní, bezpečnou a atraktivní dopravu pro všechny skupiny obyvatel. Naším cílem je zvýšit počet cestujících v autobusech a ulevit tak silniční dopravě,“ řekl starosta města Robert Stržínek  a pokračoval: „Rovněž chceme zlepšit nabídku spojení a zvýšit komfort i vybavení autobusů.“  

Zástupci Zlínského kraje oslovili v červnu město s nabídkou možnosti začlenit systém MHD Valašského Meziříčí do společné objednávky Zlínského kraje. „Po pečlivé úvaze a několika jednáních jsme dospěli k závěru, že nám podmínky Zlínského kraje nevyhovují. Neměli bychom možnost vstupovat do zadávacích podmínek, které si stanovil kraj pro celou oblast příměstské dopravy Valašskomeziříčska,“ vysvětlil starosta.

Vedení města doporučilo zastupitelům na období od 1. ledna do 31. prosince 2020 uzavřít smlouvu se stávajícím dopravcem ČSAD Vsetín a. s. a zavést MHD na základě zpracované optimalizace od společnosti Transport Advisory, s. r. o. Navrhovanou variantu zastupitelé města schválili. Sedmnáct členů hlasovalo pro návrh, tři se zdrželi.  

„Nové jízdní řády budou ve městě fungovat od prosince. Zavedeme novou okružní linku, zvýší se frekvence spojů a obsloužíme lokality, do kterých dosud autobusy nezajížděly. To vše s návazností na vlakové spoje,“ uzavřel Stržínek s tím, že po ročním zkušebním provozu město MHD vyhodnotí a na základě nových poznatků začne připravovat výběrové řízení na nového dopravce od 1. ledna 2021.

MHD je ve Valašském Meziříčí od loňského září zdarma.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama