Ing. Monika Štayrová

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2018 13:50:37

Hnutí ANO Hradec Králové chce zachovat objíždění Velkého náměstí i zahrádky.

Hnutí ANO Hradec Králové chce zachovat objíždění Velkého náměstí i zahrádky.

Hnutí ANO chce zachovat objíždění Velkého náměstí i zahrádky. Navrhuje také jinou organizaci parkování a rozšíření zeleně.

Hnutí ANO na veřejném setkání s občany k rekonstrukci Velkého náměstí ve čtvrtek 20. září 2018 představilo své plány na opravu Velkého náměstí. Aby rekonstrukce proběhla co nejdříve, chce realizovat změny ve stále ještě probíhajícím územním řízení. „Náš cíl je opravit náměstí co nejrychleji a po diskusi s místními občany zahrnout do stávajícího územního řízení 4 základní změny: zachovat objíždění náměstí, zachovat více prostoru pro zahrádky, zvolit jinou organizaci parkování a rozšířit zeleň,“ vysvětlujete priority Hnutí ANO ve vztahu k Velkému náměstí stavitel a člen kandidátky do komunálních voleb Jiří Langer. V dílčích nedostatcích stávajícího návrhu tak Hnutí ANO podporuje připomínky Spolku pro kvalitu života.

Na setkání s veřejností, kterého se zúčastnilo na dvě desítky lidí, nejdříve Hnutí ANO zrekapitulovalo vývoj v rekonstrukci náměstí za poslední roky. „V zásadě lze konstatovat, že se za poslední dva roky toho příliš nezměnilo. To chceme změnit rychle,“ říká k vývoji v kauze Jiří Langer. Představa Hnutí ANO je taková, že náměstí by se mělo opravit rychle a účelně, a to nejen jeho povrch, ale i síťové přípojky do domů a podloubí, aby se za pár let do povrchu opět nekopalo. Pokud by nešla situace vyřešit doplněním dokumentace v územním řízení, tak lze použít systém oprav za použití jiných nástrojů podle stavebního zákona. „Naše vize je rychlá a účelná oprava po diskusi s místními. Avizujeme skutečnou vůli jednat s vlastníky nemovitostí na Velkém náměstí s respektem a pochopením a upřímně s nimi hledat konsenzus. A následně připravovat řešení pro další generace. Na setkání se prezentovala například myšlenka tunelu vedoucího do podzemního parkoviště pod náměstím z ulice ČS. armády. To je ale skutečně hudba budoucnosti a řešit to budou příští generace. My chceme, aby hradecký skvost, který je nyní v žalostném stavu, opět posunul Hradec Králové do salonu republiky co nejdříve,“ vysvětluje vizi kandidátka na primátorku Monika Štayrová.

Hnutí ANO zároveň uvítalo s povděkem rozhodnutí radnice opravit urychleně na Velkém náměstí nebezpečná místa. Podle Hnutí ANO je zcela namístě zabránit situaci, kdy by se znovu někdo zranil nebo si způsobil újmu na majetku. Pokud se na rekonstrukci Velkého náměstí začne opravdu tvrdě pracovat, je časový výhled relativně optimistický. „Dokážeme si představit, že územní řízení bude i se změnami hotové na konci roku 2019 a v roce 2020 by se mohlo začít stavět. Je ale nutné vystoupit ze zákopů a začít reálně pracovat,“ nastínil na setkání s občany časový výhled Jiří Langer.

Ing. Monika Štayrová,

předsedkyně Zastupitelského klubu Hnutí ANO 2011 Hradec Králové

tel. 776 578 265; e-mail: monika.stayrova@seznam.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama