Ing. Monika Štayrová

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2018 14:26:23

Hnutí ANO Hradec Králové: MÁME PLÁN PRO MŠ A ZŠ I SENIORY

Hnutí ANO Hradec Králové: MÁME PLÁN PRO MŠ A ZŠ I SENIORY

Vzdělávání dětí i seniorů je bezesporu věc, které se chceme dlouhodobě věnovat. A v Hradci Králové máme jasný plán, kam by se měly ZŠ a MŠ ubírat. Této oblasti, kromě dalších, se věnuje i Libuše Friedlová. Jak vidíte na fotce, dětmi opravdu žije.

Tady je náš plán:
  1. Budeme se snažit ulehčit učitelům od přílišné byrokracie a hledat možnosti, jak školám navýšit rozpočet, aby učitelé mohli především učit.
  2. Budeme pokračovat v rekonstrukci a opravách školních budov a dohlédneme, aby práce byly provedeny kvalitně prostřednictvím častějšího stavebního dozoru.
  3. Po zateplení školních budov prověříme množství kysličníku uhličitého a radonu v učebnách a podle výsledků zjednáme nápravu.
  4. Z městského rozpočtu podpoříme zvýšení pohybových aktivit dětí, zdravé stravování, zdravý pitný režim a především zdravé sociální klima ve školách zřizovaných městem.
  5. Budeme působit na zvyšování finanční gramotnosti a podnikavosti u dětí a mládeže formou soutěží a her.
  6. Podpoříme zahraniční výměnné pobyty žáků základních škol na základě spolupráce s europoslanci ANO.
  7. Školy večer a školní hřiště přes den ve větším rozsahu zpřístupníme veřejnosti. Na jejich provoz a údržbu budeme pamatovat v rozpočtu.
  8. Pro děti s určitým zdravotním omezením se zasadíme o možnost zajištění stravování formou diet.
  9. Podle demografického vývoje přehodnotíme počet míst v mateřských školách a jeslích, aby těchto míst byl vždy dostatek. A také budeme usilovat o snížení počtu dětí ve třídě MŠ na dvacet.
  10. Budeme vstřícní k požadavkům ředitelů ohledně prodloužení provozu mateřských škol dle potřeb rodičů.

  • Budeme ve spolupráci s Univerzitou Hradec Králové a Knihovnou města Hradec Králové podporovat celoživotní vzdělávání občanů s důrazem na kurzy pro seniory typu „Internet pro seniory“, „Kurz počítačové gramotnosti“ nebo „Univerzitu třetího věku“.
Napište nám, jak byste si rozvoj ZŠ a MŠ v Hradci Králové představovali vy. Na vašem názoru nám velmi záleží.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama