ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2018 10:54:00

Krok zpět k politizaci státní správy

Krok zpět k politizaci státní správy

O tom, že stávající služební zákon schválený minulou koalicí ČSSD, ANO a KDU-ČSL je zpackaný, netřeba nikoho příliš přesvědčovat. Je však zarážející, že současná vláda v čele s hnutím ANO couvá ze základního požadavku na depolitizaci státní správy.

 Jsem jednoznačně pro to, aby se státní aparát profesionalizoval, ale aby zároveň byl pružný a byla v něm určitá možnost obohacení o lidi zvenku. K tomu je ovšem třeba úplně jiných změn než této, jejímž cílem není nic jiného, než snaha vlády o obnovení většího politického vlivu na obsazování úřednických míst.

Je patrné, že hnutí ANO se tu snaží jen o to, aby posílilo svou mocenskou pozici a mohlo ministerstva houfně obsadit svými lidmi. Tato snaha je zcela v rozporu s jeho všemi proklamacemi o profesionálním státním aparátu a transparentnosti. Nejde o nic jiného než o pokrytectví, které je již zcela běžnou praxí této vlády.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama