Bc. Patrik Kunčar

  • KDU-ČSL
  • Zlín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2018 18:26:00

Žádám o omluvu a uvedení věcí na pravou míru

Žádám o omluvu a uvedení věcí na pravou míru

Vyjádření k článku Tomáše Nového publikovaném na stránkách Parlamentních listů.

Vážený pane Nový,

dnes jsem byl upozorněn kamarády na článek

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Mega-pruser-kriminal-Senator-KDU-CSL-dostaval-ze-zahranici-desitky-tisic-eur-Penize-pro-mesto-sly-i-na-jeho-rodice-Na-smlouvach-jsou-falesne-podpisy-554753

Dle tiskového zákona žádám o omluvu,  OKAMŽITÉ stažení tohoto článku a uvedení věcí na pravou míru. Po konzultaci s mým právním zástupcem jsem právě podal v této věci Trestní oznámení na Policii ČR a zvažuji další právní kroky, protože údaje v tomto článku jsou lživé, hrubě zkreslené a naprosto zavádějící!

Bohužel mám jiné starosti a k Vašemu mailu ze dne 5.10.2018 jsem se do dnešního dne nedostal, tudíž jsem ani nemohl reagovat. Není pravdou, že jste mě opakovaně kontaktovali – v této věci mně došel pouze tento jediný mail, přitom běžně s redaktory Parlamentních listů komunikuji i telefonicky, případně na jejich dotazy odpovídám prostřednictvím SMS.

Takže z vaší strany existuje JEDINÝ mail ze dne 5.10.2018, na který jsem dosud neměl čas nereagovat a nejen že jste se neobtěžovali mě před zveřejněním znovu kontaktovat, ale nekontaktovali jste mě ani na jiný mail nebo mobilní číslo, které máte v redakci k dispozici a je i veřejně dostupné.

Nyní k Vašim dotazům:

V minulosti můj příbuzný z Německa poskytl darem městu Uherský Brod částku 20.000 EUR. Přestože si přál zůstat v anonymitě, nechal jsem tyto peníze vložit na účet města a schválit Zastupitelstvem města a následně byly peníze prostřednictvím Zastupitelstva města dle přání dárce rozdělovány jednotlivým obdarovaným.

Následně jsem od něj dostal před cca 3 lety částku do 5000 EUR, kterou mně předal OSOBNĚ, bez jakékoliv smlouvy s tím, abych tyto peníze rozdělil mezi Uherskobrodské spolky s tím, že si přeje zůstat v anonymitě. (podloženo mailovou komunikací)

Na základě toho jsem tuto částku na Finančním úřadě přiznal jako můj osobní  dar ze zahraničí, řádně zdanil a následně CELOU částku (daň jsem zaplatil ze svého) PROKAZATELNĚ rozdělil na základě smluv, svým jménem, Uherskobrodským spolkům.

Smlouvy mám samozřejmě k dispozici, stejně jako je mají k dispozici obdarované spolky.

Po cca 2 letech se tento můj příbuzný z Německa ozval, že jsou v celé věci nějaké nesrovnalosti a požaduje vrácení peněz.

Protože jsem se chtěl vyvarovat dalších nejasností a nedorozumění, požadoval jsem dořešení celé záležitosti prostřednictvím právního zástupce a DOHODY O NAROVNÁNÍ VZÁJEMNÝCH VZTAHŮ, k čemuž došlo dne 21.8.2018.

V tento den jsem advokátce předal celou požadovanou částku, která byla po podpisu této dohody neprodleně vrácena mému příbuznému z Německa.

Sám jsem přitom NEPOŽADOVAL vrácení peněz od obdarovaných spolků, tudíž jsem jim tímto celou částku daroval z vlastních prostředků.

S odkazem na odst. II. článek 3 Dohody o narovnání vzájemných vztahů jsme se obě smluvní strany zavázaly k mlčenlivosti a tudíž celou kauzu nehodlám více komentovat.

Nic nevím o žádných FALEŠNÝCH smlouvách, advokátem byly  skartovány pouze jakési podivné smlouvy, které měl v ruce můj příbuzný z Německa, o jejichž pravém původu jsem měl pochybnosti a které svým textem zaváněly předvolebním komplotem.

Požaduji okamžité zveřejnění tohoto mého vyjádření, omluvy  a uvedení celé záležitosti na pravou míru.

s pozdravem Patrik Kunčar

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama