Mgr.Bc. Karel Světnička

Předseda Moravské a Slezské pirátské strany
  • MS Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2018 21:34:59

Poděkování voličům a podpora do Senátu Ing. Petru Víchovi - obvod č.74 - Karviná

Poděkování voličům a podpora do Senátu Ing. Petru Víchovi - obvod č.74 - Karviná

První kolo senátních voleb skončilo. Něco lze označit za úspěch, něco za neúspěch, ale to se jistě příště zlepší

Velice moc děkuji všem mým voličům za jejich hlasy. Vážím si toho, že pochopili politiku Moravských a Slezských pirátů. Není to žádná neomarxistická či antisemitská "divočina", ale seriózní přístup k potřebám a zájmům občanů. Jde hlavně o řešení stárnutí obyvatelstva a odchod mladých pryč. Dále je to problém s dostatkem pitné vody, a také právo na informace - co za naše daně dostáváme od státu za služby. Všechny tyto problémy neznají zájem levice či pravice, ale naprosto všech občanů - daňových přispěvatelů do státního rozpočtu. Jedním, z jinde neobvyklých, bodů progamu bylo i řešení bytů OKD.

Do druhého kola postoupil Petr Vícha za ČSSD a Milada Halíková za KSČ

U kandidátky Halíkové je mnoho problematickcých skutečností. Pamětníci vědí, že byla místopředsedkyní Krajského výboru Národní fronty. Pro nepamětníky - byla to jedna ze složek podílejících se na zločinech komunismu. Jenže všechny tyto zločiny, tedy i škody z toho vzniklé, musíme nyní platit z našich daní. Musíme je platit všichni! Tedy i běžní řádní členové komunistické strany, i ti co jsou v důchodu platí různé přímé i nepřímé daně - daň neuznává a nezná "politické zabarvení" jejího plátce.
Větší polovina zakladatelů Moravské a Slezské pirátské strany byla poškozena v minulém režimu, a dva jsou dokonce členy Konfederace politických vězňů, takže nelze očekávat podporu kandidátce komunistů.

Pro ty, kterým je už politická minulost poněkud vzdálená: Ač Milada Halíková v Havířově byla primátorkou či ve Sněmovně poslankyní, nikdy nijak neřešila podvody s byty OKD - jejich neoprávněný prodej Bakalovi!! Nejenže to neřešila, ale když Bakala zvedl nájmy za byty, tak Město, které Halíková vedla, hned toho využilo ke zvýšení cen městských bytů v Havířově - Prý dorovnání cenové hladiny. (?) Zaplatili to a nadále platí občané Havířova,tedy ti, kteří nebydlí ve družstevních bytech.

Druhým postupujícím (na prvním místě v počtu hlasů) je Petr Vícha. Mám sice k němu některé výhrady, o kterých jsem se zmiňoval jinde. Na druhé straně se už druhé období stará celkem slušně o náš senátní obvod. V případě problematiky OKD asi spoléhal na to, že věc si vyřeší sama Města, kterých se to týká. Asi jim věřil příliš, tak snad ve spolupráci s odborníky z Moravských a Slezských pirátů pomůže společnými silami tento problém napravit.
Sněmovna sice má v té věci komisi, a už jsem v této věci několikrát jednal s Lukášem Černohorským z Českých pirátů, ale ten je v rozsahu šetření omezený zadáním Sněmovny. (Jako kontrolor NKÚ mám širší přehled o problému.)

Z toho všeho výše napsaného plyne pro druhé kolo voleb do Senátu v obvodu č. 74 - Karviná moje jednoznačná podpora kandidáta Petra Víchy. Proto prosím všechny své voliče, aby ve druhém kole si také našli chvíli času a přišli ještě jednou a dali svůj hlas Petru Víchovi.
Pochopitelně voliči dalších kandidátů, kteří nepostoupili do druhého kola stejně jako já, také se zamyslete nad výše uvedenými argumenty. Věřím, že jestli to vezmete poctivě, také ve druhém kole přijdete, i když už není v hlasování Váš oblíbený(á) kandidát(ka), a dáte svůj hlas Petru Víchovi.

Závěrem jen dodávám takovou drobnost, ale důležitou - zvolit lze kohokoli, ale důležité je, s kým se spoluaktivně zapojíme do spolupráce pro náš obvod, kdo má na spolupráci a kdo jen "nějaké místo někde".

Zdroj: https://karelsvetnicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=682577

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama