Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2011 16:56:20

Ministr Josef Dobeš je poslední, kdo může kritizovat plýtvání na MŠMT

Ministr Josef Dobeš je poslední, kdo může kritizovat plýtvání na MŠMT

Ministr školství Josef Dobeš před několika dny v deníku Právo kritizuje vedení ministerstva školství z let 2001-2005 kvůli plýtvání prostředky.

Mezi jinými předraženými projekty kritizuje i tzv. státní maturity a sám přiznává, že se jedná o předražený projekt, ve kterém létaly miliony korun komínem.
Ministr Dobeš však zřejmě záměrně zcela zapomíná na to, že od roku 2005 uplynula už řada let a v křesle ministra školství se také vyměnila řada jmen. Co se týče státních maturit, jejichž jsem dlouhodobým kritikem, na jejich předraženosti má svůj podíl také současný ministr, který je pustil ve formě, která je jednoznačně předražená a jejíž jedinou „přidanou“ hodnotou je cena - 250 milionů korun ročně. S ministrem Dobešem se shoduji v tom, že se na ministerstvu školství plýtvalo, on však v plýtvání vesele pokračuje a to způsobem, který podle mého názoru nemá na ministerstvu školství obdoby – miliony korun za nadbytečné projekty, externí právní služby a mohl bych pokračovat. Na druhé straně pak fatální selhávání v čerpání miliard korun z fondů EU. Sečteno a podtrženo, kritika Josefa Dobeše ohledně plýtvání je pouhopouhým „zloděj křičí, chyťte zloděje“.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama