ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2018 17:26:00

Drzý medvěd skončí v kleci

Drzý medvěd skončí v kleci

Už dlouhé týdny medvěd, který se pohybuje po Valašsku, budí v místních obyvatelích velké obavy. A není divu.

 Roztrhal už řadu zvířat a lidé mají obavy z toho, aby medvěd nezaútočil také na ně. Množství těch, kteří se odváží v lokalitách výskytu tohoto predátora do lesa, velmi výrazně klesá.

Názor na to, jak s medvědem naložit, se různí. Lidé (vesměs ti, kteří v této lokalitě nežijí a nemají se tedy čeho bát) tvrdí, že medvěd do přírody patří a měl by zde zůstat. Naproti tomu lidé z míst, kde šelma ukázala, co dokáže a roztrhala řadu zvířat, požadují logicky co nejrychlejší odchyt medvěda.

Podle mého názoru je skutečně tristní, že úřady dosud nic zásadního neučinily, medvěd stále pohybuje v obydlených lokalitách a ledy se začínají hýbat až nyní. Na co čekáme? Na to, až se něco stane? Jeho řádění už přece trvá dlouho!

Medvěd tak zatím páchá další a další škody a lidé jsou proti němu bezmocní. Zajímal by mne proto váš názor – jste pro odchyt medvěda a jeho přesun do jiné lokality, případně odstřel, nebo byste mu dopřáli volný pohyb po Valašsku?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama