Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2018 21:32:00

ÚOHS zahájil správní řízení s Městskou částí Praha 1

ÚOHS zahájil správní řízení s Městskou částí Praha 1

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zahájil správní řízení s Městskou částí Praha 1. Důvodem je nákup nábytku a služeb přesahující hodnotu 28 mil. Kč bez řádného zadávacího řízení.

Podnět na ÚOHS podal v květnu letošního roku člen Pirátů David Bodeček, neboť nabyl dojmu, že MČ Praha 1 při nákupu nábytku nepostupovala v souladu se zákonem o veřejných zakázkách.

„Dle informací, které jsem získal, nakoupila MČ Praha 1 nábytek a služby v částce přesahující 28 milionů korun bez jakéhokoliv výběrového řízení, a to navíc od společnosti, jejíž jednatelkou byla předsedkyně sociální komise MČ Praha 1,” uvedl Bodeček.

Podle Bodečka došlo k pochybení na straně MČ Praha 1 jednoznačně už tím, že MČ Praha 1 prvotně informaci o nákupu nábytku zatajila. Na opětovný a konkrétní dotaz Bodečka MČ Praha 1 odpověděla, že ono „zatajení“ bylo způsobeno administrativní chybou. „Dlužno dodat, že od té doby mi MČ Praha 1 informace neposkytuje s argumentací, že tzv. zneužívám právo,“ informoval Bodeček.

Podezření Pirátů bylo důvodné. ÚOHS oznamovateli Bodečkovi dne 12. 10. 2018 sdělil, že na základě přezkumu dokumentů s MČ Praha 1 zahajuje  správní řízení z moci úřední, neboť získal pochybnost, zda zadavatel (MČ Praha 1),  postupoval v souladu  se zákonem.  „Jsem zvědav, jak na tuto skutečnost MČ Praha 1 zareaguje, neboť již opakovaně spočívala obrana dotčených představitelů této městské části v tom, že se snažili znevěrohodnit vyšetřující osoby, namítali jejich podjatost, nebo je označovali za členy vykonstruovaného zločinného gay spolčení. Byla tak vyvíjena velká snaha o to, aby vyšetřování nekalostí byla delegována jinam,“ dodal Bodeček s tím, že obdobnou obstrukci očekává i v této záležitosti.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama