Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2018 13:07:00

ODS vstala z mrtvých a zdá se, že vypadá velice čiperně

ODS vstala z mrtvých a zdá se, že vypadá velice čiperně

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům voleb

 V komunálních a prvním kole senátních voleb projevili voliči slušný zájem. Výsledek voleb je zajímavý. Vrací se ODS, kterou po jejích skandálech z minulých let mnozí už odepsali. Ale vstala z mrtvých a zdá se, že vypadá velice čiperně. Hnutí ANO trpělo, zejména v Praze, nepříliš přesvědčivými kandidáty a všudypřítomnost a veliká moc premiéra Babiše už jde mnohým lidem na nervy a dotýká se jejich každodenního života.

Někteří lidé brali tyto volby jako počátek změny. Nejsem o tom ještě zcela přesvědčen, ale lidé o tom aspoň začali přemýšlet, což je vždy užitečné. Zajímavé ještě je, že v senátních volbách nezávislost, což ukazuje úspěch bývalých prezidentských kandidátů Fischera, Hilšera a Drahoše, je důležitá k úspěchu a voliči jí ocenili.

Podpora politických stran u jinak kvalifikovaných kandidátů, jako např. u lidovců Hermana a předsedy Bělobrádka, kteří odvedli v parlamentu věru cennou práci, byla spíše nevýhodou. Jsem ovšem zvědav, jestli nový předseda Senátu zachová stejně důstojná stanoviska, jako stávající předseda Štěch.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama