Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2018 10:27:00

KDU-ČSL Jihočeský kraj: Prohlášení k povolebnímu vyjednávání

KDU-ČSL Jihočeský kraj: Prohlášení k povolebnímu vyjednávání

Písečtí lidovci dosáhli ziskem více než 20 000 hlasů a 3 zastupitelů svého nejlepšího volebního výsledku v polistopadové historii komunálních voleb v Písku.

 Velmi si vážíme této důvěry voličů a náš mandát vnímáme především jako velký závazek a zodpovědnost pro následující 4 roky.

KDU-ČSL má konzistentní program, který je dlouhodobě zaměřen na rodiny s dětmi, udržitelný rozvoj města i životní prostředí. Jsme si vědomi mnoha průsečíků s ostatními stranami, které jsou v zastupitelstvu. V úvahu pro nás připadaly zejména vítězná koalice Pro Písek, Piráti, ODS a ČSSD. S těmito partnery jsme začali jednat. Byť byla koalice Pro Písek, ČSSD, ODS a KDU-ČSL s 15 mandáty životaschopná, shodli jsme se na vytvoření potřebného prostoru v Radě města pro Piráty, jako druhou stranu dle výsledku voleb, a jako stranu s velmi moderním a progresivním programem, který by měl dostat šanci na uplatnění.

Poslední jednání se uskutečnilo v neděli 14. října. Padla dle našeho názoru velmi seriózní nabídka pro Piráty: 2 mandáty v Radě města, z toho 1 místostarosta. Toto složení Rady by v daných poměrech reflektovalo výsledky voleb jednotlivých stran a do jisté míry by korelovalo s poměrným zastoupením stran v Radě, které Piráti od počátku prosazovali.

Piráti předložili svůj požadavek na rezort financí nebo investic bez možnosti jakékoliv dohody či kompromisu. Velice nás mrzí, že na tomto požadavku jednání zkrachovala. Všechny strany budoucí koalice prokázaly velkými kompromisy vůli ke spolupráci s Piráty, která bohužel zůstala neopětovaná. KDU-ČSL práci píseckých Pirátů dlouhodobě sleduje a kladně hodnotí. O to více nás tento neúspěšný konec jednání bolí. Garantujeme píseckým občanům, že budeme pracovat pro město, nést odpovědnost a skládat účty v koalici i bez Pirátů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama