ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2011 0:02:16

Svátek seniorů měl premiéru

Svátek seniorů měl premiéru

Na brněnském náměstí Svobody měly v sobotu 1. 10. 2011 premiéru oslavy Mezinárodního dne seniorů. Celodenního svátku s bohatým kulturním programem se zúčastnili také představitelé Jihomoravského kraje.

Přítomné při zahájení přivítala krajská radní Marie Cacková, která zdůraznila, že Jihomoravský kraj se snaží, aby se jak rodinám s dětmi, tak lidem ve vyšším středním věku žilo co nejlépe. „Jedním z projektů, kterými se snažíme vyjít vstříc, je právě projekt Senior pasů, do kterého je v současnosti zapojeno na 55 000 uživatelů a 900 poskytovatelů slev. Zatímco při zavedení rodinných pasů jsme se inspirovali v Dolním Rakousku, Senior pasy je náš projekt, který Jihomoravský kraj podporuje v letošním rozpočtu částkou 5 milionů korun. Jeho součástí jsou i Senior pointy, kontaktní místa v Brně, Tišnově, či Blansku, kde se zájemci dozví nejen vše o Senior pasech, ale i o dalších věcech které je zajímají, například z oblasti sociálních služeb nebo zdravotnictví,“ uvedla radní Marie Cacková.

Během odpoledne předal náměstek hejtmana Stanislav Juránek Senior pasy také dvěma účinkujícím, herečkám Květě Fialové a Nadě Konvalinkové. Jubilejní Senior pas převzala také Věra Růžičková, olympijská vítězka v gymnastice z Londýna 1948. V pestrém kulturním programu vystoupili také Jožka Šmukař, Naďa Urbánková, Vladimír Hron, Pavel Dobeš, dětské folklorní soubory či mažoretky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama