MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2018 22:01:00

O lékařích, učitelích a další škodné v zastupitelstvu...

O lékařích, učitelích a další škodné v zastupitelstvu...

aneb Na okraj ustavujícího zasedání

 Když někdo lomí rukama nad tím, kolik že je v zastupitelstvu zase doktorů a učitelů, zavání to trochu pohrdáním voliči. Možnost vybrat si své zastupitele je svátkem demokracie a výsostnou volbou každého jednoho občana či občanky.

Jsou-li ve výsledku více preferováni zástupci určitých profesí, i to je vzkaz voličů. Třeba o jejich prioritách, jaké město chtějí mít. Třeba mají důvěru v to, že lékař nebude podporovat věci, které budou škodit zdravému životnímu prostředí v jeho městě, třeba tím chtějí říct, že vzdělání dětí má být ve městě prioritou číslo jedna a že učitelům na tom bude asi nejvíc záležet.

Myslím, že kus pravdy na tom určitě je. V letošním roce k tomu přibylo ještě téma dalšího osudu nemocnice. Nechci tím říct, že ostatním zastupitelům na těchto tématech nezáleží, ale stejně tak nejde o lékařích a učitelích říct nic jiného než o knihovnících, právnících nebo podnikatelích. Snad jen to, že k některým tématům mají prostě blíž a lidé to vědí.

Chápu, že osobní preference mohou být jiné, ale předsudky ještě nikdy nebyly dobrý rádce. A tak, nové zastupitelstvo napříč profesemi, do práce!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama