JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.11.2018 14:01:00

Agentura R&I zvýšila ratingové hodnocení České republiky

Agentura R&I zvýšila ratingové hodnocení České republiky

Japonská ratingová agentura R&I ve svém dnešním hodnocení zvýšila rating zahraničních dlouhodobých závazků ČR z A+ na AA- při zachování stabilního výhledu.

Jako třetí ratingová agentura v letošním roce (Fitch, JCR) přistoupila ke zvýšení ratingu České republiky.

Jako důvody pro zvýšení ratingu agentura uvádí klesající dluh v poměru k HDP, který očekává i do budoucna, stabilizovanou politickou situaci po ustanovení vlády s důvěrou Poslanecké sněmovny, celkovou makroekonomickou situaci, ale také nové institucionální a legislativní nastavení fiskálního prostřední. V této souvislosti agentura zejména uvítala schválení zákona o rozpočtové odpovědnosti, jehož cílem je posílení fiskálního rámce a zajištění dlouhodobé rozpočtové disciplíny do budoucna.

„Naše úsilí dosáhnout zdravých a dlouhodobě udržitelných veřejných financí je pravidelně reflektováno nezávislými mezinárodními makroekonomickými pracovišti. To nás samozřejmě velmi těší“, říká ministryně financí Alena Schillerová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama