ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2018 12:07:00

Malá domů?

Malá domů?

Přestože Babiš svůj Agrofert zaparkoval ve svěřeneckém fondu (který si sám založil), v čele tohoto, výrazně dotovaného gigantu, stále stojí Babišovi velmi blízcí spolupracovníci.

 Na správu navíc dohlíží jeho manželka. Jen opravdu velmi naivní jedinec by si tak mohl myslet, že už Babiš dnes s Agrofertem nemá nic společného a o jeho činnosti není nijak informován, jak sám do médií účelově uvádí.

Toto tvrzení považuji za absolutní nesmysl. Agrofert přitom patří stále k největším příjemcům evropských dotací v naší zemi. Jen loni na nich získal zhruba dvě miliardy korun! A to je jasný střet zájmů.

Považuji proto za naprosto správné, aby Evropská komise důsledně prošetřila, zda český premiér (a spolu s ním i ministr zemědělství Miroslav Toman, který čelí obdobnému podezření) neporušuje nová pravidla rozdělování dotací, a pokud shledá pochybení, aby z toho vyvodila patřičné důsledky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama