Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2018 10:23:00

Paní Hronová by musela čelit obvinění, že mi stranila

Paní Hronová by musela čelit obvinění, že mi stranila

Komentář na facebookovém profilu ke stížnosti na podjatost paní Hronové.

Vrchní soud podle informací z médií vyhověl stížnosti mých advokátů na podjatost členky senátu paní Hronové. Mně ani mým právníkům zatím rozhodnutí soudu doručeno nebylo.

Soud bude tedy zřejmě probíhat dál s jiným přísedícím. Věřím, že to nebude znamenat významné zdržení celého případu. Asi není zcela běžné, aby si obžalovaný stěžoval na to, že by člen soudního senátu mohl být zaujatý v jeho prospěch.

Nezpochybňuji nijak kvality paní Hronové, ale je manželkou mého kolegy z hnutí Starostové pro Liberecký kraj, a já jsem nechtěl, aby existovaly sebemenší pochybnosti o tom, že rozsudek soudu bude nestranný, nebo aby paní Hronová musela čelit obvinění, že mi stranila.

Připomínám také, že stížnost proti nevyloučení paní Hronové podal rovněž státní zástupce, z čehož usuzuji, že obavy o nestrannost paní Hronové sdílel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama