Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2018 12:12:00

Lidovci umějí uspět

Lidovci umějí uspět

Kandidaturu na předsedu KDU-ČSL oznámil Jan Bartošek a Marek Výborný.

Jan Bartošek a Marek Výborný se budou příští rok v březnu ucházet o post předsedy KDU-ČSL. Současný šéf Pavel Bělobrádek nebude funkci obhajovat, a strana tak hledá jeho nástupce. Prvními dvěma kandidáty jsou současný místopředseda lidovců a předseda poslaneckého klubu Jan Bartošek a poslanec Marek Výborný.

„Motivací pro mě byla podpora jak zevnitř strany, tak od příznivců napříč celou republikou. A samozřejmě podpora mé rodiny, bez té by to nešlo. Nelze opomenout také faktor komunálních voleb, které jenom potvrdily skutečnost, že lidovci umí uspět, že lidé ocení reálné výsledky politické práce a že jako strana máme své nezastupitelné místo na politické scéně,“ uvedl Jan Bartošek ke své kandidatuře. Předtím, než se začal plně věnovat politice, pracoval jako terapeut a externí pedagog na vysokých školách v Jihlavě a Olomouci. V rámci své poslanecké agendy se věnuje oblasti bezpečnosti a obrany. Jeho výrazným tématem je také program dostupného bydlení, který úspěšně prosazuje mimo jiné ve spolupráci s ministerstvem pro místní rozvoj. KDU-ČSL by se podle Bartoška měla víc zaměřit na vzdělávání, digitalizaci, robotizaci a tzv. průmysl budoucnosti.

Marek Výborný je členem KDU-ČSL od roku 2005. Do Sněmovny byl zvolen loni za Pardubický kraj. Podle jeho slov potřebuje vedení lidovců novou dynamiku, kterou by jako nová tvář mohl přinést: „Pro mě to není boj o funkci, pro mě to je na prvním místě služba. Nabízím práci, pracovitost.“ Podle Výborného je důležité posílit spolupráci vedení lidovců s krajskými a okresními organizacemi. V užším vedení strany by pak podle něj měla zasednout žena.

V případě zvolení by chtěl na první místo stavět rodinnou politiku. Od ní by se pak měla odvíjet související témata, jako je podpora vzdělávání, zdravotnictví nebo sociální péče. Zdůrazňovat che proevropskou orientaci země, současně je však podle něj třeba udržet i kritický pohled na některé evropské postoje, které se neshodují s pozicí Česka. Před zvolením do Poslanecké sněmovny působil jako učitel a později i ředitel pardubického gymnázia.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama