Komunistická strana Čech a Moravy

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.11.2018 4:34:00

Vyjádření premiéra Babiše o účasti českých vojáků v bojových misích je alarmujíc

Vyjádření premiéra Babiše o účasti českých vojáků v bojových misích je alarmujíc

Čeští vojáci by se mohli účastnit bojových misí. To řekl český premiér Andrej Babiš v neděli v Paříži.

 "Náš největší nepřítel je mezinárodní terorismus. Měli bychom se zamyslet, jestli se skutečně nevrátíme do časů, kdy naši vojáci bojovali proti teroristům," řekl.

Účast na zahraničních misích podle premiéra ukazuje, že Česko je v rámci NATO spolehlivý partner. Babiš se také opětovně přihlásil k závazku zvyšovat výdaje na obranu, aby v roce 2024 dosáhly dvou procent HDP. V současnosti činí zhruba 1,1 procenta HDP.

"ČR není ve válečném stavu s žádným státem, s takovým návrhem nesouhlasím. Pokud po návrhu RB OSN Parlament ČR vysloví souhlas s vysíláním našich vojáků, tak jen do misí přísně miroveho charakteru, tedy udržet příměří nebo zahájit obnovu země," řekl předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip.

"Milion lidí (i přes konjunkturu) v chudobě a my místo investice do našich lidí budeme navyšovat výdaje na války. To jako vážně, pane premiére?," napsala na svém facebooku europoslankyně KSČM Kateřina Konečná.

KSČM žádá bez výhrad zastavení účasti České republiky v zahraničních vojenských misích bez mandátu Rady bezpečnosti OSN, odmítá agresivní politiku USA a požaduje přehodnocení světového bezpečnostního systému, včetně setrvání České republiky v NATO.

Pokud vláda premiéra Babiše pošle naše vojáky do bojových misí bez mandátu OSN, končí tolerance, napsal na svém facebooku místopředseda poslaneckého klubu Leo Luzar.

Josef Kovařík: Mám dojem, že se mu zatočila hlava z blízkosti Trumpa a říká hlouposti. Kdyby snad ne, je mu potřeba s plnou odpovědností a důrazností říci. Andreji ne, to je konec tolerance! Žádné bojové mise bez mandátu Rady bezpečnosti OSN.

Vyjádření Babiše v Novinkách.cz je alarmující. Celé vyjádření ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama