Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2018 9:41:00

MHD zůstane zachované podle současného systému, přibude okružní linka

MHD zůstane zachované podle současného systému, přibude okružní linka

Ponechání stávajících jízdních řádů městské hromadné dopravy (MHD) a zavedení velké okružní linky, která bude jezdit v pravidelných časových intervalech.

To je výsledek několika jednání, která se konala od 5. listopadu. Tedy pár dnů poté, kdy město zveřejnilo novou a pro občany města ne příliš vyhovující podobu jízdních řádů.
„Jakmile jsme zveřejnili nové jízdní řády MHD platné od prosince 2018, začaly přicházet desítky podnětů a proseb o úpravu a doplnění převážně školních spojů a spojů, které využívají zaměstnanci velkých místních firem. Rozhodli jsme se tedy vyslyšet jejich prosby a zatáhnout tak zvaně za ruční brzdu,“ uvádí současnou situaci starosta města Robert Stržínek a pokračuje: „Chtěl bych poděkovat za vstřícnost zástupcům ČSAD jako provozovateli MHD, že s námi dokázali v tak krátkém časovém horizontu jednat a vrátit se zpět do původního systému.“

Město zadalo novou optimalizaci MHD u společnosti Transport Advisory. „Ta ji připravila špičkově, nicméně jsme s ní předběhli dobu. Dále z ní budeme vycházet a v prvním kroku zavedeme navrženou okružní linku. Ta bude, oproti původnímu plánu, obousměrná. Trasa je naplánovaná od nemocnice, přes kasárna, kam dosud autobusy nezajížděly, přes koupaliště, ulici Solární, obchod Lidl, vlakové nádraží, současnou stanici MHD u Sýpky, ulici Vsetínskou a zpět k nemocnici. Linka by měla navíc jezdit tak, aby se lidé v čas dopravili na vlaky mířící primárně do Vsetína a Hranic,“ představuje starosta.

Podobu jízdních řádů, které se nyní budou ladit k co největší spokojenosti občanů, školáků a velkých zaměstnavatelů, město zveřejní na webových stránkách na konci příštího týdne.

Jízdní řády může město měnit co tři měsíce, první změny tedy mohou přijít 3. března. „Do té doby máme dostatek prostoru pro užší komunikaci s předsedy osadních výborů místních části a velkými zaměstnavateli,“ říká místostarostka města Yvona Wojaczková a pokračuje: „Dále požádáme ředitele škol o hlubší analýzu, ze které zjistíme, kolik dětí využívá MHD. Poté můžeme časy v jízdních řádech upravit ještě k větší spokojenosti.“

Součástí jednání byla také podoba současného areálu autobusového nádraží. „Zástupci MHD nám přislíbili rekonstrukci čekárny a toalet. Za to jsem upřímně rád,“ netají se Robert Stržínek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama