Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2018 22:08:00

Praha 8 se díky nové koalici vrací do neslavné minulosti

Praha 8 se díky nové koalici vrací do neslavné minulosti

Na středečním ustavujícím zastupitelstvu Prahy 8 se veřejně potvrdila do té doby spekulovaná koalice ODS, TOP 09+STAN a Patriotů s podporou ANO.

Piráti z Prahy 8 věří, že díky nové koalici se městská část vrací zpět do neslavné minulosti. O tom podle nich svědčí neúplně rozdělené gesce, nepřipravená koaliční smlouva, vágní programové prohlášení, nové tisky k odhlasování dodané zastupitelům až těsně před zasedáním zastupitelstva a způsob jednání nově vzniklé koalice s opozicí i občany.  „Nemile nás hned v úvodu překvapilo zrušení interpelace občanů pro toto zasedání a následně podráždění koaliční zastupitelé, od kterých jsme si vyslechli, že se máme vykašlat na politiku a starat se o sebe,” uvedla lídryně Pirátů z Prahy 8 Alice Hamalová.

Přestože bývá zvykem, že předsedou kontrolního výboru bývá kandidát nejsilnější opoziční strany (v tomto případě Pirátů), předsednický post dostalo ANO, které je součástí hlasovací koalice. Člena navíc ve výboru získala ODS a ve volbách čtvrté ANO. I ve finančním výboru má ANO opět člena navíc. „U kandidáta na starostu, ale i jeho kolegů v budoucí radě, bylo vidět, že většinu témat nemají dobře rozmyšlenou. Jak sami přiznali, jednali do poslední chvíle především o složení rady, tedy rozdělení křesel. To bylo jejich prioritou, nikoliv programové zaměření rady. A ani směr jejich práce pro občany Prahy 8,” doplnila Hamalová.

Piráti na Praze 8 vyvinuli v minulých týdnech maximální snahu o vytvoření „koalice pozitivní změny”. Usilovali o koalici na stejném půdorysu jako na Magistrátu a partnerům nabídli konkrétní a férové uspořádání Rady. Nabídku koalice starých pořádků, která podle Pirátů připomíná spíše dělení moci než konstruktivní politiku pro občany Prahy 8, nemohli vyrovnat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama