Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2011 17:34:04

Středočeši nakoupí další bezpečné branky, aby zabránil zbytečným úmrtím dětí

Středočeši nakoupí další bezpečné branky, aby zabránil zbytečným úmrtím dětí

V České republice došlo k několika velmi vážným nehodám na sportovištích se smrtelnými následky, které byly způsobeny pády brankových konstrukcí na děti.

Poslední tragédie se stala v Lubenci na Ústecku, kde zahynul třináctiletý chlapec poté, co na něj spadla přenosná branka. Středočeský kraj proto opět přispěje na další bezpečné branky. Nechce, aby se opakovala podobná nehoda i na jeho území.
Středočeský kraj i v roce 2012 počítá s finančními náklady na projekt „Bezpečné branky“, do kterého se zapojil na konci roku 2009. Cílem projektu  je bezpečnostní opatření na dětských hřištích, aby nedocházelo k vážným nehodám s tragickými následky při pádu přenosných branek. Středočeský kraj, který se stal pilotním krajem projektu, realizoval nákup prvních branek v roce 2010. Vybrána byla branka typ Univerzal s možností složení na 2x3m nebo na 2x5m dle potřeby pro oficiální soutěže ČMFS v kategorii přípravek a mladších žáků.

„Doposud jsme rozdali 145 bezpečných branek a i v následujícím roce počítáme s dalším nákupem. Celkový náklad v roce 2012 bude v řádech milionů,“ vypočítává Marcel Chládek, náměstek hejtmana.

Speciální branky jsou vyrobeny z lehkých kompozitních materiálů, a je téměř nemožné, aby se převrhly a způsobily tak zranění. Branky jsou tak z hlediska možnosti vážného úrazu mnohonásobně bezpečnější než dosud používané branky ocelové a duralové.

Podle náměstka Marcela Chládka je nutné pořídit další bezpečné branky: „Nechceme se dočkat další zbytečné smrti, proto na Radě navrhnu nákup dalších bezpečných branek, ačkoliv jsme za to opozicí z řad ODS kritizováni. Tyto branky budou rozdány mezi sportovní oddíly Středočeského kraje tak, aby došlo k postupné obměně v celém Středočeském kraji“.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama