Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.11.2018 17:41:00

Lidé, kteří aktivně bojovali za svobodu a demokracii, jsou skuteční hrdinové

Lidé, kteří aktivně bojovali za svobodu a demokracii, jsou skuteční hrdinové

Na výročí 17. listopadu předseda ODS tradičně poobědval s bývalými disidenty a lidmi Listopadových dnů. Fiala označil disidenty za skutečné hrdiny. Disidenti a jejich odhodlání jsou podle Fialy inspirující dodnes.

 „Oběd s bývalými disidenty a lidmi Listopadových dnů je už tradicí. Jsem rád, že jsem s těmito osobnostmi mohl diskutovat nejen o minulosti, ale i o současných událostech. Lidé, kteří aktivně bojovali za svobodu a demokracii proti totalitní diktatuře, jsou skutečnými hrdiny a svým odhodláním nás inspirují i dnes,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„Pro mě je důležité, že se mohu s dnes již jediným předsedou politické strany, který měl podíl na disentu proti komunismu, účastnit těchto setkání. Je nesmírně dobré si s přáteli, kterým celý život leží na srdci svoboda a demokracie, sednout a konfrontovat naše profesně odlišné úhly pohledu na současnost,“ řekl poslanec Marek Benda.

„Myslím, že dnešní setkání bylo šťastné řešení pro oslavu 17. listopadu, protože přestože nejsme všichni stejných názorů a stejného náboženského přesvědčení, tak přece jenom jsme zjistili, že jsme přátelé a že člověk může žít v různosti názorů,“ dodal Dominik kardinál Duka, který se účastnil tradičního obědu v pražském Mánesu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama