Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2018 21:18:00

K přijetí Istanbulské úmluvy v ČR nesmí dojít

K přijetí Istanbulské úmluvy v ČR nesmí dojít

Komentář na facebookovém profilu k ČSSD ve vládě a návrhu na přijetí Istanbulské úmluvy

 Prosazujeme program SPD. Proto jsme proti vládě, kde je ČSSD. Taková vláda vládne v rozporu s naším programem a zájmy této země. Současná Babišova vláda s ČSSD navrhuje od příštího roku zvyšování sociálních dávek nepřizpůsobivým, odmítla pomoc lidem v duhové pasti, prosazuje navýšení platů politiků, chce vysílat české vojáky do bojových misí v zahraničí, odmítá zákon o referendu včetně referenda o členství ČR v EU, přidávají další peníze politickým neziskovým organizacím na úkor zvyšování důchodů a prosazuje přijetí Istanbulské úmluvy. Samozřejmě máme v SPD vládní alternativu, kterou navrhujeme od počátků. Nechceme koaliční koryta a neuděláme koalici s obviněným premiérem. Chceme vládu odborníků nominovaných vítězem voleb hnutím ANO, která se písemnou dohodou zaváže k podpoře vyjednaných bodů našeho programu.

Hnutí ANO a hnutí SPD má ve Sněmovně dost hlasů na zajištění faktické podpory takové vlády, tak aby byl prosazován politický program SPD, který jsme vám slíbili ve volbách. Není to žádná fikce a programově nemá hnutí SPD jiného možného partnera. S takzvaným "demokratickým blokem" programová spolupráce možná není. Naše hnutí SPD nemá důvěru v ČSSD a proto nedalo a nebude dávat důvěru vládě ANO a ČSSD. Spojit se s hokynářskou ČSSD je stejné jako koalice s kmotrovskou ODS. Tato vláda nezajistí ani objektivní a rychlé šetření korupčních kauz. Policii řídí ministr Hamáček z ČSSD. Nedočkáme se ani potrestání viníků v kauze OKD ani objektivního a rychlého prošetření kauzy „Čapí hnízdo ".

Hnutí SPD chce dostat ČSSD z vlády a budeme pokračovat v prosazování našich programových bodů na jednáních s hnutí ANO, jelikož bez jejich 78 poslanců nelze v tomto volebním období ve Sněmovně cokoliv prosadit. Plníme slib voličům, že nepolitikaříme, ale prosazujeme ze všech sil náš program, za který jste nás zvolili. Co se týče kauzy Čapí hnízdo, konzistentně zastáváme stanovisko, že je potřeba, aby policie celou věc co nejrychleji vyšetřila.

Říkáme jasné NE přijetí Istanbulské úmluvy, o jejímž přijetí budeme hlasovat ve Sněmovně, jelikož vláda hnutí ANO, ČSSD a KDU-ČSL podepsala tuto Úmluvu 2. května 2016. A nyní ji musí odsouhlasit také Sněmovna. Je to další z mnoha důvodů, proč Babišova vláda s ČSSD nemá naši důvěru. K přijetí Istanbulské úmluvy v ČR nesmí dojít. Je nutné co nejdříve vyměnit ČSSD a nahradit ji ve vládě vlasteneckým programem SPD. A co nám konkrétně na Istanbulské úmluvou vadí? Shrnutí vypracoval diplomat, poslanec SPD a místopředseda zahraničního výboru Mgr. Jiří Kobza:

  1. Jde o další dalekosáhlou závaznou nadnárodní právní regulaci.
  2. Úmluva znamená průlom do českého právního systému a společenských tradic.
  3. Přináší riziko sankcí pro české občany od mezinárodních soudů (Evropský soud pro lidská práva).
  4. Dokument nemá ambici korigovat či slaďovat trestní právo, nýbrž násilně zasahovat do společnosti a měnit ji.
  5. Vnáší do právního pohledu, kde má panovat rovnost subjektů práva, povinnost napříště zohledňovat ve všech ohledech genderové hledisko nepokrytou nenávistí k mužům a chlapcům.
  6. Nepominutelným negativem je i povinnost smluvních stran vytvořit a financovat všemi vrstvami společnosti prostupující komplexní „genderistickou“ kampaň (indoktrinaci), kterou by prováděly neziskové subjekty se zahraničním napojením.
  7. Úmluva by povzbudila šíření atmosféry udavačství a strachu.
  8. Hrozilo by nařízené prolomení lékařské a advokátní mlčenlivosti.
  9. Úmluva by generovala závazek státní podpory osvětových kampaní spojený s obrovskou finanční nákladností pro veřejné rozpočty.
  10. Zásadním nebezpečím (a zřejmě záměrem) dokumentu je tlak na změnu tradičních kulturních a sociálních vzorců, sociální inženýrství a snaha o vymýcení národních a společenských tradic.
  11. Dokument znamená i ingerence do vzdělávacích osnov.
  12. Hrozil by nepřijatelný průlom do trestního práva v podobě oslabení důkazní praxe a rozšíření počtu trestných činů, kde může být sankcí odebrání rodičovských práv, tzn. jasný útok na tradiční rodinu.
  13. Odtažitost Úmluvy od systému českého trestního zákona vnese chaos do uplatňování a vymáhání práva.
  14. Aplikace dokumentu by nevyhnutelně vyústila v přímý konflikt s islámem a s muslimskou komunitou na evropské půdě.
  15. Text je i v naprostém rozporu s křesťanskou věroukou, která je jedním ze základů naší civilizace.
  16. Taktéž ohrožuje ústavní právo na svobodu svědomí a vyznání.
  17. Doživotní imunita členů tzv. expertní dohledové skupiny GREVIO je v rozporu s českými právními zvyklostmi.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama