PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2018 10:41:00

Chci, aby Rychnov řídili Rychnováci a Náchod Náchoďáci

Chci, aby Rychnov řídili Rychnováci a Náchod Náchoďáci

Královéhradecký kraj i nadále připravuje investice v rámci průmyslové zóny Solnice-Kvasiny na Rychnovsku. Odboráře kvasinské automobilky o tom informoval hejtman Jiří Štěpán.

 V následujících letech by zde kraj spolu se státem a okolními obcemi měl proinvestovat více než šest miliard korun.

„Vedle dopravy a bydlení je pro život v každém regionu důležitá zdravotní péče. V tuto chvíli čekáme na výzvu ministerstva zdravotnictví, abychom mohli začít pracovat na projektu modernizace rychnovské nemocnice za 380 milionů korun. Bez tohoto kroku se nepohneme dál,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán během setkání odborářů kvasinské škodovky.

Dodal, že aktuálně jedná o dalším postupu na osamostatnění rychnovské nemocnice, která spadá pod Oblastní nemocnici Náchod. Dle něho by tento administrativní krok měl stabilizovat současný personální stav. „Chci, aby Rychnov řídili Rychnováci a Náchod Náchoďáci," řekl hejtman Štěpán, načež se sálem hotelu Weldis v Dlouhé Vsi nesl potlesk odborářů.

Královéhradecký kraj plní memorandum o spolupráci z roku 2015, které uzavřel s Vládou ČR a společností Škoda Auto, a. s., a které počítá s investicemi v okolí průmyslové zóny Solnice-Kvasiny ve výši 6 miliard korun. Finance přislíbila vláda v červnu 2017.

V plánu jsou silniční projekty, které zajistí větší bezpečnost a plynulejší dopravu na Rychnovsku. Jedním z nich je například obchvat obce Solnice v délce dvou kilometrů za téměř půl miliardy korun. Realizovat by ho mělo Ředitelství silnic a dálnic ČR mezi roky 2020 a 2021.

Kraj počítá i s přístavbou a modernizací rychnovské nemocnice za 380 milionů korun. Hodlá zde vybudovat urgentní příjem a moderní operační sály. To zvýší kvalitu zdravotní péče pro spádovou oblast s minimálně 80 tisíci obyvatel. Krajské Centrum investic, rozvoje a inovací vyhotovilo projektový záměr a čeká na výzvu ministerstva zdravotnictví, aby mohlo začít s přípravou projektové dokumentace.

Do průmyslové zóny Solnice-Kvasiny aktuálně dojíždí za prací na 12 tisíc lidí. Z toho 8,5 tisíce zaměstnává automobilka Škoda Auto, a. s. Ta zde ročně vyrobí na 300 tisíc automobilů, což je třetina celkové produkce celé společnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama