Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2018 17:29:00

Prohlášení předsedů opozičních stran k aktuální vládní krizi

Prohlášení předsedů opozičních stran k aktuální vládní krizi

Předseda Pirátů Ivan Bartoš inicioval dnešní dopolední setkání s předsedy opozičních stran ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN v prostorách poslaneckého klubu Pirátů.

 Předsedové zmíněných stran se dohodli na společném prohlášení, které na tiskové konferenci citoval právě šéf Pirátů Ivan Bartoš.

Společné prohlášení předsedů stran ODS, Pirátů, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN:

1) Předsedové ODS, Pirátů, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN vyzývají předsedu vlády České republiky Andreje Babiše, aby věrohodně vysvětlil okolnosti cesty svého syna na Ruskou federací okupované území Ukrajiny. Předsedové stran nepovažují s ohledem na možná bezpečnostní rizika dosavadní vysvětlení za dostatečná.

2) Apelují dále na prezidenta republiky Miloše Zemana, aby v případě, že bude vyslovena vláda Andreje Babiše nedůvěra, neprodleně jednal a postupoval v souladu s ústavním pořádkem České republiky a jmenoval předsedou vlády jinou osobu než Andreje Babiše, který ve vzniklé situace nebude disponovat důvěrou Poslanecké sněmovny.

3) Vyzývají ČSSD a především jejího předsedu Jana Hamáčka, aby přehodnotil podporu vládě, v jejímž čele stojí trestně stíhaný premiér, stojící ve střetu zájmů, který je v podezření z maření vyšetřování, a jenž uvedl současnou vládu do problémů prostřednictvím své osobní kauzy, do které navíc zavlekl dosud nevysvětleným způsobem člena své rodiny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama