Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2018 7:31:00

Nejlepší pomoc je ta adresná

Nejlepší pomoc je ta adresná

Vánoční stromeček ozdobený dopisy od dětí Ježíškovi je od začátku týdne ve vestibulu radnice Prahy 2 na náměstí Míru 20.

 Propaguje charitativní projekt Ježíškem po celý rok, který organizuje obecně prospěšná společnost Zajíček na koni a jehož patronkou se stala místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Projekt Ježíškem po celý rok pomáhá splnit vánoční přání dětem, které žijí v rodinách s tíživou životní situací. Letos se poprvé koná pod záštitou místostarostky Prahy 2 Alexandry Udženija, která se stala jeho patronkou. „S organizací Zajíček na koni spolupracujeme dlouhodobě. Projekt Ježíškem po celý rok se mi okamžitě zalíbil, protože vychází z principu, že nejlepší pomoc je ta adresná. Je to stejný přístup, jak k charitativním projektům přistupujeme v naší městské části,“ říká místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija, v jejíž gesci je sociální oblast.

Projekt Ježíškem po celý rok pomáhá dětem pod tímto názvem pět let, ale prakticky funguje již od roku 2006. Za tu dobu se s jeho pomocí podařilo udělat radost více než 1200 dětem, jejichž rodiny bojují například s těžkými nemocemi nebo fatálními finančními problémy. Jen v loňském roce se zapojilo 348 Ježíšků a zabalilo se 480 dárků. Kromě toho se podařilo darovat 100 kusů oblečení, 20 balíků plen a kosmetických balíčků, 17 dárkových poukazů a 253 kusů školních potřeb.

Spolupráce s městskou částí Praha 2 je letošní novinkou, která projektu pomůže více se zviditelnit. Díky tomu budou mít jeho zástupci možnost představit jej ve stánku na vánočních trzích na náměstí Míru ve dnech 13. a 14. prosince 2018 od 10 do 19 hodin. Oblíbené vinohradské vánoční trhy začaly již 20. listopadu a potrvají do Štědrého dne.

Pokud se chcete stát jedním z Ježíšků, můžete přispět finanční částkou nebo rovnou zakoupit dárek, který splní přání konkrétního dítěte. O jejich příbězích a přáních i formě pomoci se dočtete ZDE. Dárky se budou balit v polovině prosince v podskalské kavárně Ad Astra a poté se rozešlou poštou dětem tak, aby je našly na Štědrý den pod stromečkem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama