TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2018 19:42:00

TOP 09 chce důvěryhodnou vládu

TOP 09 chce důvěryhodnou vládu

Prohlášení Výkonného výboru TOP 09

 Výkonný výbor konstatuje, že Andrej Babiš dosud věrohodně nevysvětlil kauzu uklizení svého syna do zahraničí. Naopak zde zůstávají alarmující okolnosti, které poukazují na to, že Andrej Babiš maří vyšetřování své vlastní trestní kauzy.

Konstatujeme, že Andrej Babiš tímto svým jednáním poškozuje důvěryhodnost České republiky a podkopává principy právního státu.

Výkonný výbor vyjadřuje zklamání nad tím, že Andrej Babiš z této situace nevyvodil osobní zodpovědnost a neodstoupil z funkce premiéra. Takový postup je samozřejmý ve všech demokratických zemích.

Výkonný výbor říká, že hlasování o nedůvěře vládě je jediným mechanismem, kterým mají poslanci šanci zbavit Českou republiku trestně stíhaného premiéra a všichni poslanci TOP 09 se proto zítřejšího hlasování zúčastní a budou hlasovat pro vyslovení nedůvěry vládě Andreje Babiše.

Výkonný výbor je přesvědčen, že všichni poslanci, kteří jsou si vědomi svého poslaneckého slibu a záleží jim na zachování principů právního státu, budou zítra hlasovat pro nedůvěru vlády.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama